O gece aklımı başıma toplayıp alkole veda ettim

Güncelleme Tarihi:

O gece aklımı başıma toplayıp alkole veda ettim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 11:30

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Başkanı ve genel seçimlerde başbakan adayı Martin Schulz, programına konuk olduğu sunucu Sandra Maischberger’e yaptığı kompliman ters tepti.

Haberin Devamı

MARTIN Schulz, ARD’de sunucu Sandra Maischberger’in sorularını yanıtladı. Maischberger’in, “Ülkeyi boydan boya dolaşıyor. İnsanlarla konuşuyorsunuz. Zaman zaman yorulduğunuzu hissetmiyor musunuz” sorusuna Schulz, “Akıllı bir gazetecinin soru yağmuru karşısında adrenalim yükselince, özellikle yorulmuyorum” yanıtını verdi. Bunun üzerine sunucu Maischberger, “Siz komplimanın hiçbir zaman zararı olmaz diye düşünüyorsunuz. Ama bununla beni etkileyemezsiniz” karşılığını verdi. Martin Schulz ise “Ben bunu sizi etkilemek için söylemedim. Öyle algılamanıza üzüldüm” diye kendini savunmaya çalıştı.
Maischberger geri adım atmayıp, “Annem beni hep, ‘Sakın hiç kompliman kabul etme’ diye uyardı” deyince Schulz, “Bunu kompliman olarak söylemedim” diye kendini kurtarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

O gece aklımı başıma toplayıp alkole veda ettim

‘YA KENDİNİ BİTİRECEKSİN, YA KENDİNİ TOPLAYACAKSIN’

Programda Schulz’un futbol hayatı bitince, kendini alkole verdiği dönem de gündeme geldi. Schulz, bu dönemin de kendi hayatının bir parçası olduğunu ve bunu kamuoyundan saklamadığını, aşırı alkollü olduğu bir gece aklını başına toplayıp, ‘Ya böyle kendini bitireceksin, ya da kendini toplayacaksın’ dediğini ve alkole veda ettiğini anlattı.
Önce memleketi Würselen’de belediye başkanı, ardından Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Schulz, parlamentoya girince başkanın koltuğunu gösterip “Burada kim oturuyor?” diye sorduğunu, “Başkan” cevabı alınca, “Bir gün ben de bu koltuğa oturacağım” dediğini söyledi.
Schulz 14 gün içinde vergi taslağını kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!