NSU üyesi Uwe'lerin ölümünü radyodan öğrenmiş

Güncelleme Tarihi:

NSU üyesi Uwelerin ölümünü radyodan öğrenmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 11:43

Sekizi Türk, bir Yunan ve bir polisi öldüren Nosyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe’nin 4 Kasım 2011’de terör örgütünün diğer üyeleri Uwe Börnhardt ve Uwe Mundlos’un banka soygunundan sonra karavanda ölü bulundukları haberini radyodan öğrendiği tespit edildi. Zschaepe’nin ölüm haberi sonrası evi havaya uçurduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

4 Kasım 2011’de Zwickau’da Uwe Börnhard ve Uwe Mundlos ile oturdukları evi ateşe veren NSU’nun tek hayatta kalan üyesi Beate Zschaepe’nin Mundlos ve Börnhardt’ın ölüm haberini nasıl aldığı merak konusuydu.  Zschaepe’yi olası bir NSU destekçisi veya Anayasayı Koruma Teşkilatı’ndan bazı çalışanların bilgilendirdiği iddia ediliyordu.

Münih’te yargılaması devam eden Beate Zschaepe, 4 Kasım 2011 sabahı Eisenach’ta bir bankayı soyan ve daha sonra karavanda ölü bulunan Mundlos ve Böhnhardt’ın öldüğü haberini radyodan dinlediğini söylemişti. Mahkemedeki tavırlarının inandırıcı olmaması nedeniyle Zschaepe'nin açıklamalarına şüphe ile yaklaşılıyor.

MDR, RADYO YAYINLARINI İNCELEDİ

Thüringen’de yayın yapan MDR Radyosu'nun Haber Müdürü Mike Heerdegen, 4 Kasım 2011 tarihinde haber arşivini incelediklerini ve o tarihte saat 13.30’da MDR Radyo haberlerinde Eisenach’ta Sparkasse soygununa dair bilgi aktardıklarını teyit etti. Fakat MDR Radyosu’nun Mundlos ve Böhnhardt’in karavanda ölü bulundukları bilgisini 14.00’deki haber yayınında aktardığı tespit edildi. Zschaepe ise kaldığı evi saat 15.00 gibi havaya uçurmuştu. 

MDR Radyosu’nun 4 Kasım 2011’de saat 14.00’de polis sözcüsünün “Eisenach’ta karavanda iki kişinin cesedi bulundu. Bu kişilerin Sparkasse soygunu yapan kişiler olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor" açıklamasını yayınladığı belirlendi. Beate Zschaepe’nin 4 Kasım 2011’de bilgisayarında MDR radyosunu dinlediği tespit edilmişti. 

Aynı şekilde Zwickau’da yayın yapan özel bir radyo istasyonu olan Antenne Thüringen’de saat 14.00’da ilk olarak Eisenach’taki banka soygunu ile karavanda ölü bulunan kişilerin bağlantısı olduğu haberini geçmiş.Zschaepe’nin aynı zamanda Antenne Thüringen’i dinleyip dinlemediği ise tespit edilemedi.

NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe, Zwickau’da kaldıkları evi 4 Kasım 2011'de saat 15.00 civarında ateşe vermişti. 

Zschaepe’nin bilgisayarının saat 14.30’a kadar açık olduğu belirlenmişti. Zwickau’da “Bayan Dienelt" ve “Lisa" isimleri ile tanınan NSU üyesi Zschaepe’nin yangın günü cep telefonundan 30’dan fazla arandığı ve arama yapılan numaraların polis teşkilatına ait olduğu belirlenmişti.

Ancak Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu’nda yetkilerin verdikleri ifadelerdeZschaepe’nin telefon numarasının binanın kapıcısından alındığı söylense de kapıcı verdiği ifadede “Bende Zschaepe’nin yani o zaman tanıdığım adıyla bayan Dienelt’in telefon numarası yoktu." ifadesini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!