NSU hakimi masaya yumruğunu vurdu

Güncelleme Tarihi:

NSU hakimi masaya yumruğunu vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 09:59

Münih’te sekizi Türkiye kökenli on kişinin ölümünden sorumlu neonazi terör örgütü NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe’nin “Cezai ehliyeti var mı, yok mu?” tartışması, Mahkeme Başkanı Manfred Götzl’ı kızdırdı. Götzl, Zschaepe’nin avukatlarına sinirlenerek masaya yumruk vurdu.

Haberin Devamı

NSU hakimi masaya yumruğunu vurdu
PROF. Henning Sass’ın, baş sanık Beate Zschaepe için hazırladığı “Cezai ehliyeti vardır” yönündeki ilk bilirkişi raporuna itiraz eden yeni bilirkişi Prof. Pedro Michael Faustmann, mahkemenin sorularına cevap vermek üzere yeniden duruşmaya çağrılmıştı.
İkinci bilirkişi raporuna iyi hazırlandığı anlaşılan Mahkeme Başkanı Manfred Götzl, Fautsmann’a uzun süre ayrıntılı ve sorular sordu. “Meslektaşınız neden psikoloji dışına çıkmış ve yanlı olabilir?” sorusuna kaçamak yanıtlar veren Faustmann, “Ben Prof. Sass’ın varmış olduğu sonucu değil, kullandığı yöntemi eleştirdim, sadece ampirik ve istatistik inceleme yapılmış” dedi.
“Sizin yönteminiz nasıl olmalıydı?” sorusuna ise Faustmann, “Bir kişinin cezai ehliyeti olup olmadığına karar verebilmek için istatistiksel araştırmanın yanı sıra patolojik klinik incelemeye tabi tutulmalı ve ayrıca psikolojik gelişimi yakından takip edilmeli. Diğer yandan çıkarılan sonucun bilimsel testlerle kontrol edilebilme imkanı bulunmalı” yanıtını verdi.
Faustmann, Henning Sass tarafından uygulanan incelemenin yöntem açısından sorunlu olduğunu ve psikolojik alanın sınırlarını aştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

NSU hakimi masaya yumruğunu vurdu

AVUKAT İZİN ALMADAN HAKİME MÜDAHALE ETTİ

Faustmann’ın mahkeme başkanına cevap vermede zorlanması üzerine söz almadan araya giren Beate Zschaepe’nin avukatlarından Wolfgang Heer, “Profesörü zorlamanızın bir anlamı yok, verilen yanıtlar hoşunuza gitmediği için bunu yapıyorsunuz. Siz bilim adamı mısınız ki söylenenleri anlayacaksınız!” dedi.

DURUŞMA SALONUNDAN UĞULTULAR YÜKSELDİ

Avukatın bu sözlerine çok sinirlenen Mahkeme Başkanı, “Yeter artık” diyerek masaya yumruğunu vurdu. Salondaki ortam daha da gerginleşince Götzl’e destek veren başsavcı, sanık avukatlarını mahkeme sürecini sekteye uğratmakla suçladı.
Buna rağmen sanık avukatı, mahkeme başkanına, “Tutumunuz baştan beri sorunlu ve çok ilkel” dedi. Bu sözler duruşma salonunda uğultulara neden oldu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!