NSU davasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:27

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında 39 celse daha.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde devam eden NSU davası dört ay daha uzatıldı. Davaya bakan Bavyera Eyalet Yüksek Mahkemesi’nden yapılan açıklamaya göre, daha önce Eylül başında bitmesi beklenen davanın 39 celse daha eklenerek 2017’nin Ocak ayına kadar uzatıldığı duyuruldu.

Ancak yeni eklenen duruşma tarihlerinin kullanılıp kullanılmayacağı konusunun açık olduğu kaydedildi.

2013’ün Mayıs ayında başlayan duruşmalarda şimdiye kadar 500’ün üzerinde tanık dinlendi. Çok sayıda daha tanığın sırada olduğu belirtildi. Son zamanlarda özellikle devamlı değişikliğe uğrayan savunma avukatlarının verdiği reddi hakim dilekçelerinin davanın uzamasına neden olduğu ifade edildi.

270 oturumun yapıldığı davada baş sanık olarak Beate Zschaepe ile birlikte Ralf Wohlleben tutuklu ve üç kişi de tutuksuz olarak yargılanıyor.

İTİRAFÇI SUÇLADI

Tutuksuz yargılanan zanlılardan Carsten Schultze, dün verdiği ifadede tekrar tutuklu sanık Wohlleben’i suçladı. Cinayetlerde kullanılan Ceska marka tabancayı temin etmek için parayı Wohlleben’den aldığını yineleyen Schultze, davanın başlarında da itirafçı olarak verdiği ifadede silahı temin etmede yardımcı olduğunu belirtmiş, ancak cinayetlerden haberi olmadığını söylemişti. Wohlleben ise silah temini ve cinayetlerle bir ilgisi olmadığını ileri sürüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!