Nostradamus çuvalladı

Güncelleme Tarihi:

Nostradamus çuvalladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiliz basını 16'ıncı yüzyılın en büyük kahinlerinden biri kabul edilen Nostradamus'un ‘dünyanın sonu gelecek’ diye önceki güne dair yaptığı kehanetle dalga geçiyor.

The Daily Telegraph ve Independent gazeteleri konuyu ilk sayfalarına taşırken, The Guardian işi diğerlerinden de ileri götürüp olayı başyazıları arasında değerlendirdi. Guardian başyazısının ‘başlığını’ da son derece alaylı bir yaklaşım üzerine kurarken önce büyük harflerle ‘Nostradamus yanıldı’ dedi ve altına daha küçük harflerle dizilmiş, ‘eğer dün (önceki gün) dünya battıysa bu yazıyı görmezden gelin’ ibaresini koydu.

Londra'daki büyük yangın ve Fransız Devrimi'ne ilişkin kehanetleri doğru çıkan Nostradamus'un bu kez yanılmasıyla dalga geçen Guardian, kahinin kehanetlerini yayınlayan kitabevlerinin yaptıkları büyük kárlara da dikkat çekti.

KİMSEYE SÖZ VERMEYİN

The Independent ise Avrupa, Asya ve ABD'nin büyük bölümünün rahat bir nefes aldığı bu sabah saatlerinde Alaska, Hawai ve Tahiti'de ise halkın hálá ‘eli yüreğinde’ beklediğine işaret etti. The Independent'e göre, Nostradamus'un 1555'te kaleme aldığı 4 satırlık yazının içeri dünyaya korku saldı.

Independent özellikla ABD ve Japonya'nın ‘gökten düşecek kocaman bir varlığın altında’ ezilme korkusunu açıktan olmasa da gizliden gizliye yaşadığını belirtirken, ‘siz yine de bugün (dün) öğle yemeği için kimseye söz vermeyin, tutamayabilirsiniz’ dedi.

Akşama kadar dua

The Daily Telegraph da aynı konuyu ilk sayfasında değerlendiren gazetelerden biri oldu. Daily Telegraph, önceki günü genel olarak bütün İngiliz halkının sakin geçirdiğini, ancak kehanetten etkilenip akşama kadar dualar okuyanların da çıktığını bildirdi. Telegraph, Sussex'de bir İngiliz vatandaşının bütün gün boyunca elinde İncil, Allah'a ‘dünyanın sonunu getirmemesi için yalvardığına’ dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!