Norveç ordusunda çırılçıplak koşturulan üç asker donmaktan son anda kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Norveç ordusunda çırılçıplak koşturulan üç asker donmaktan son anda kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 11:48

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Norveç'te, eski 20 derece sıcaklıkta ayakkabısız ve kıyafetsiz bir şekilde koşmaları emredilen altı askerden üçü donma tehlikesi geçirmeleri üzerine hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Norveç'in kuzey şehirlerinden Tromsö'de askerlik görevini yapan altı askerin, gece yarısı yataklarından kaldırılarak eksi 20 derece havada ayakkabısız ve kıyafetsiz bir şekilde dışarıda koşmaları emredildi. Emre uyan altı askerden üçünün donmak üzereyken hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Konuya dair Norveç ordusu adına açıklama yapan Albay Fred Arne Jacobsen, üç askerin donmak üzereyken hastaneye kaldırıldığını doğruladı. Albay Jacobsen, "Bu üzücü bir olay. Askerlerimiz şu an tedavi ediliyor. Ancak şunu belirtmek isterim ki emri veren komutanlar değil başka bir birlikte askerlik görevlerini yapan birkaç er. Böyle bir durum ilk defa başımıza geliyor" dedi.

Emri veren erler hakkında askeri polis tarafından inceleme başlatıldığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan askerlerin tedavilerinden sonra askerlik yaptıkları birliğe tekrar dönecekleri açıklandı.

Haberin Devamı

Fotoğraf: www.vg.no haber sitesinden alınmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!