Noriega ‘Çakal Carlos’a komşu

Güncelleme Tarihi:

Noriega ‘Çakal Carlos’a komşu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Panama’nın eski diktatörü Manuel Noriega (72), ABD’de 17 yıl hapis yattıktan sonra kara para aklamakla suçlandığı Fransa’ya iade edilerek cezaevine kondu.

Haberin Devamı

LİDERDİ MAHKUM OLDU

Fransa’da 1999’da gıyabında yargılanan Noriega, yeniden yargılanacak ve suçlu bulunursa 10 yıl hapis cezasına çarptırılacak.
İadesini istedi
2007’de cezasını tamamlamasına karşın Fransa’nın yargılama talebi incelendiği için hapiste tutulan Noriega, Fransız dedektifler eşliğinde Miami’den uçakla dün sabah erken saatlerde Paris’e getirildi.  Noriega yeniden yargılanması bitene kadar “Çakal Carlos” olarak bilinen uluslararası terörist Ilich Ramirez Sanchez’in de kaldığı Paris’teki La Sante cezaevinde yatacak. Noriega tutuklanmadan önce çıkarıldığı mahkemede, “Savaş  esiri olarak ülkeme iade edilmek istiyorum” dedi. Avukatları da Noriega’nın Fransa’ya iadesinin Cenevre sözleşmelerine aykırı olduğunu çünkü ABD’ye savaş esiri olarak getirildiğini vurguladılar.
4 yıl önce inme geçirdiği için yarı felçli olan Noriega, uyuşturucudan kazandığı 7 milyon doları, eşiyle birlikte Paris’te lüks evler satın alarak aklamakla suçlanıyor.
Noriega, baba George Bush yönetimi döneminde ABD ordusunun 1989’da Panama’yı işgal etmesinden sonra, 1990 yılından beri ABD’de bulunuyordu. ABD makamları, Noriega’ya savaş esiri statüsü tanımıştı. Panama da Noriega’nın
iadesini istiyor.

Haberin Devamı

ABD’nin sadık hizmetkarıydı

BABASININ kim olduğunu asla öğrenemeyen ve teyzesi tarafından büyütülen Manuel Noriega, önceleri CIA’nin sadık adamlarından biriydi. 1983’de yönetimi ele geçirmesiyle işbirliği sona erdi. ABD 1989’da Panama’yı işgal edip uyuşturucu kaçakçısı Noriega’yı1990 başında hapse tıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!