NOEL PAZARINA BETON BLOK

Güncelleme Tarihi:

NOEL PAZARINA BETON BLOK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 10:59

Almanya’da noelin habercisi ‘noel pazarları’ bu yıl sıkı güvenlik önlemleri altında kuruluyor. Tüm kentlerdeki pazarlar için ek güvenlik önlemleri alındı. En dikkati çeken ise pazarların etrafına beton blokların konulması oldu.

Haberin Devamı

HIRİSTİYAN dünyasının önemli geleneklerinden biri olan noel pazarları Noel Bayramı’na yaklaşık dört hafta kala kuruluyor. Yeni yıldan önce de kaldırılıyor. Sadece bazı büyük kentlerde kurulan merkezi noel pazarları yeni yıla kadar açık kalıyor. 

Dört hafta boyunca turistlerle birlikte yerli halkın en büyük eğlencelerinden biri de noel pazarını ziyaret etmek. Burada alışveriş yapan ziyaretçiler, yakınlarına da noel ve yeni yıl hediyesi alıyor. Ancak geçen yıldan beri noel pazarlarını ziyaretçileri büyük tedirginlik ve korku yaşıyor. DEAŞ’ın 19 Arlık 2016’da Berlin’de gerçekleştirdiği noel pazarı saldırısı bu korku ve endişeleri daha da artırdı. Saldırı sonrası güvenlik önlemleri alan eyalet içişleri bakanlıkları, pazarlarda resmi ve sivil polis görevlendirdi. Aynı görevlendirme bu yıl da yapılacak.

Haberin Devamı

POLİS NÖBET TUTACAK
Olası saldırıları önlemek için küçük aralıklarla Noel pazarlarının etrafı beton bloklarla çevrildi. Ancak maliyeti yüksek olduğu için beton bloklar tüm pazarlara kurulamadı. Beton blokların kurulduğu pazarlardan biri de geçen yıl saldırı ile gündeme gelen Breitscheid Meydanı’ndaki pazar. Pazartesi gününden itibaren ziyaretçilere kapılarını açacak olan pazarın etrafı hem beton bloklarla çevrildi hem de açık kaldığı sürece nöbet tutan polislerce özel korunacak.
Ayrıca Düsseldorf, Münih ve Frankfurt gibi büyük kentlerde de bu yıl noel pazarına giden sokaklar beton bloklarla kapatılacak. Ayrıca bazı eyaletlerde pazarlar güvenlik kameralarıyla izlenecek.

NOEL PAZARINA BETON BLOK

POLİS DEVRİYE GEZECEK
Nürnberg’de her yıl büyük ilgi gören Christkindlesmarkt ise kapılarını ziyaretçilere 1 Aralık’ta açacak. Diğer kentlerde olduğu gibi pazara çıkan tüm sokak ve caddeler beton bloklarla kapatıldı. Ayrıca pazarın açık kaldığı sürelerde polis devriye gezecek. Leipzig ve Erfurt gibi doğu eyaletlerdeki kentler de polis pazarların etrafını ve pazarın kurulduğu alanlara çıkan sokakları dev beton bloklarla çevirerek güvenlik önlemlerini artırdı.
Öte yandan güvenlik önlemlerinin aşırı abartılması durumunda pazarları ziyaret edecek insanların korkuya kapılacağı yönünde endişeler de var. Alman Panayırlar ve Pazarlar Birliği yaptığı açıklamada, alınacak önlemlerin pazarların ruhuna aykırı olmamasına özen gösterilmesini istedi.

BAKMADAN GEÇME!