Noel pazarı yakınında mermi dolu poşet

Güncelleme Tarihi:

Noel pazarı yakınında mermi dolu poşet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 11:55

Berlin’de noel pazarı yakınlarındaki bir binanın otoparkında bulunan mermiler paniğe yol açtı. Geçen yılki noel pazarı katliamı dolayısıyla yeni bir saldırı hazırlığı olmasından kuşkulanan Berlin polisi, alarma geçti.

Haberin Devamı

BERLİN’in Charlottenburg semtindeki noel pazarına yakın bir binada bulunan ve içinde 200 kadar 7.65 milimetre çapındaki mermiler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Polisten edinilen bilgiye göre pazar akşamı Spandauer Damm üzerinde bulunan binanın garajından otomobilini çıkarmak isteyen bir sürücü, yan tarafta üst üste dizilen yedek lastiklerin arasında içinde mermi dolu bir poşet buldu. Sürücü, poşeti noel pazarında nöbet tutan polislere teslim etti.

RADİKALLERİN ZİYARET YERİ
Alarma geçen Berlin Emniyeti, noel pazarının bulunduğu alana çok sayıda polis sevk ederken, mermilerin bulunduğu binada ve çevresinde de inceleme yaptı.
Binanın yakınlarında radikal İslamcıların ziyaret ettiği caminin bulunması, mermilerin İslami terör örgütlerine ait olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Polis şimdi mermilerin ve poşetin üzerinde bulacağı DNA izlerini inceleyerek poşetin kime ait olduğunu bulmayı umut ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!