Noel hediyesini bile satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Noel hediyesini bile satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2005 01:44

Endonezya merkezli deprem ve ardından Güney Asya sahillerini vuran tsunami felaketinden sonra yardım rekabeti kızışıyor. Birçok zengin ülke vaadettikleri para miktarını artırınca toplam yardım 1 milyar dolara yaklaştı.

Vatandaşların bağış yapmak için birçok yola başvurduğu İngiltere’de çocuklar bile Noel hediyelerini satarak yardıma katkıda bulunuyorlar. İngiliz halkı daha önce hiçbir yardım çağrısına bu kadar hızlı ve cömertçe karşılık vermemişti. Önceki gün dakikada 20 bin sterlin hızıyla yardım topladılar. Halkın 30 milyon sterlinden fazla toplamasından utanan hükümet de katkısını 15 milyondan 50 milyon sterline (96 milyon dolar) yükseltti.

Çocuklar bile bağış yapmak için Noel hediyelerini satıyorlar. Dorset’te üç çocuk, henüz birkaç gün önce ailelerinin aldığı Playstation, CD ve oyuncaklarını satarak 200 sterlin topladı. Birahanelerde, kulüplerde ve dükkanlarda teneke kumbaralar dolaştırılıyor. İnternetteki açık artırma sitesi eBay’de yüzlerce kişi, yardıma katkıda bulunmak için eşyalarını satışa çıkardı. Okullar tatil bitince bağış kampanyası açacak.

ABD, Avustralya, Kanada, Portekiz, İsveç, Hollanda ve Fransa ilk açıkladıkları yardım miktarlarını 10 milyonlarca dolar artırdılar. Ancak en ilginç artırmayı, önceki gün ‘biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz, ancak bu kadar verebiliriz’ diyerek 2.6 milyon $ vaadeden Çin, dün birden bire bu miktarı 63 milyon dolara çıkararak yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!