Nobelli bilimadamı Kornberg öldü

Güncelleme Tarihi:

Nobelli bilimadamı Kornberg öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 08:18

DNA hakkındaki çalışmalarıyla, “fizyoloji ve tıp” sahasında Nobel ödülünü kazanan biyokimyacı Dr. Arthur Kornberg, solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Stanford Hastanesi'nde, 89 yaşında öldü.

New York Üniversitesinden Dr. Severo Ochoa ile birlikte 1959 yılı Nobel ödülünü kazanan Kornberg, hücre içinde DNA oluşumunu sağlayan kimyasal mekanizma hakkında yaptığı keşif nedeniyle Nobel ödülüne layık görülmüştü. Kornberg ile Ochoa, DNA ve RNA'nın genetik inşa bloklarını yaratan yeni enzimleri keşfetmişlerdi.

Kornberg'ün emekli profesör unvanını aldığı Stanford Üniversitesi Tıp Okulundan, Nobel ödüllü bilim adamının ölümü üzerine yayınlanan mesajda “Dr. Kornberg, Amerikan tıbbının sahip olduğu en seçkin ve övgüye değer bilim adamıydı” denildi. Stanford Tıp Okulu Dekanı Philip Pizzo imzasıyla yayınlanan mesajda, Kornberg'ün bilime yaptığı büyük katkıların, öldüğü ana kadar devam ettiği belirtildi.

Kornberg'ün oğlu Dr. Roger Kornberg de 2006 yılında RNA'yı yaratan enzimler konulu çalışmasıyla 2006 yılında Nobel kimya ödülüne layık görülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!