Nikaragua'ya düşen meteor böyle görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Nikaraguaya düşen meteor böyle görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 01:04

Nikaragua’nın başkenti Managua’ya, havalimanı yakınlarındaki ağaçlık alana meteor düştü, büyük patlama meydana geldi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı olayda, ağaçlık alanda 5 metre derinliğinde 12 metre çapında bir çukur açıldı.

Haberin Devamı

Hükümet sözcüsü Rosario Murillo, dan saat 11.00’de meydana gelen olayı araştırmak için hükümet tarafından bir komisyonun görevlendirildiğini ve meteorun ‘kısmen küçük’ olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Murillo olaya dünyaya oldukça yakından geçen 2014 RC adı verilen bir asteroitin kopan parçasının sebep olduğunu belirtti.



NASA YETKİLİLERİ : TEĞET GEÇTİ

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yetkilileri yaptıkları açıklamada ise dünyaya 40 bin km uzaktan geçen asteroitin dünyaya teğet geçtiğini fakat Dünya için bir tehlike oluşturmadığını bildirdi. NASA ayrıca Asteroitin ilk kez 31 Ağustos’ta farkına varıldığının ve dünyaya en yakın noktasının Dünya ile Ay arasındaki mesafenin onda biri kadar olduğunu da belirtti.

Aynı büyüklükteki bir meteor 2013’te Rusya’nın Chelyabinsk kentine çarpmış ve yaklaşık 100 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.


Nikaraguaya düşen meteor böyle görüntülendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!