Nijerya'da Müslüman-Hıristiyan çatışması: 80 ölü

Güncelleme Tarihi:

Nijeryada Müslüman-Hıristiyan çatışması: 80 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 18:54

Nijerya'nın Anambra eyaletinin Onitsha kentinde Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasında dün ve önceki gün meydana gelen çatışmalarda en az 80 kişinin öldüğü bildirildi.

Sivil Özgürlükler Örgütü adlı bir sivil toplum kuruluşunun yetkilileri, Salı günü 60 ve Çarşamba günü 20 ceset saydıklarını söylediler. Ölü sayısının daha fazla olabileceğini belirten yetkililer, ölenlerin çoğunun Müslüman olduğunu ifade ettiler.

Basın mensupları da, Müslüman Haussa etnik grubuna bağlı 5 binden fazla kişinin komşu Asaba kentine sığındığını bildirdiler.

Onitsha'da Salı günü başlayan çatışmaların ardından bugün durumun göreli olarak sakin olduğu, ancak Batı Afrika'nın bu en büyük ticaret merkezlerinden biri olan kentin sokaklarında, hala yanmakta olan cesetler ve otomobil lastikleri bulunduğu haber veriliyor.

Görgü tanıkları, gençlerden oluşan grupların ellerinde palalar ve sopalarla sokaklarda gezdiklerini ve çevreden geçenlere saldırdıklarını belirtmişlerdi.

Ülkenin kuzeyinde hafta sonunda İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin protesto edildiği gösterilerle başlayan olaylarda çok sayıda Hıristiyan öldürülmüştü.

Müslüman ve Hıristiyanların sayısının aşağı yukarı aynı olduğu 130 milyon nüfuslu Nijerya'nın, dini çatışmaların merkezi haline gelen ve Müslümanların çoğunlukta olduğu kuzeyinde, 12 eyalette şeriat yasaları uygulanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!