News of the World muhabiri bu kez yakalandı

Güncelleme Tarihi:

News of the World muhabiri bu kez yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 12:55

İngiltere'de sahte kimlikle Buckingham Sarayı'nda işe girmeye çalışan News of the World gazetesi muhabiri gözaltına alındı. Aynı gazetenin muhabirleri, zengin Arap şeyhi kılığına girip İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson'a Dubai'deki bir futbol akademisini çalıştırması için teklifte bulunmuştu. Eriksson da "Aston Villa'yı satın alırsanız size Beckham'ı bile getiririm" demişti.

Haberin Devamı

“İş başvurusundaki sorulara yalan ve yanıltıcı yanıtlar vermek” suçundan önceki gün gözaltına alınan News of the World gazetesi muhabirinin, saray güvenliğiyle ilgili bilgi edinmeyi ve bunu haber yapmayı hedeflediği öne sürüldü.
Scotland Yard'ın özel birimi tarafından soruşturulan ve böylece gerçek niyeti ortaya çıkartılan Bethany Usher adlı 25 yaşındaki muhabirin, 9 Şubat'ta yargıç karşısına çıkartılacağı açıklandı. Usher, bu tarihe kadar kefaletle serbest bırakıldı.

/images/100/0x0/55ea56def018fbb8f8798001


News of the World gazetesi yöneticileri de Bethany Usher'ın saray güvenliği konusunda araştırma yapmayı amaçladığını doğruladı.

Gazetenin açıklamasında, muhabirin saraya bir başka kimlikle sızma çabası, “yasal sınırlar içinde kalan bir gazetecilik denemesi” olarak nitelendi. Saray ise gelişmeleri sessiz izlemeyi tercih etti.

Daha önce de 2003 yılında Daily Mirror gazetesinin bir muhabiri sarayda kahya olarak işe girmeyi başarmış ve tam ABD Başkanı George Bush'un Londra ziyareti öncesinde ortaya çıkartılan bu durum, sarayın güvenliği konusunda uzun süren eleştiriler ve soruşturmalara yol açmıştı. 

İngiliz News Of The World gazetesi muhabirleri, zengin Arap şeyhi kılığına girip İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson'a Dubai'deki bir futbol akademisini çalıştırması için teklifte bulunmuş, Eriksson da "Aston Villa'yı satın alırsanız size Beckham'ı bile getiririm" demişti.

POLİS, SUÇ KAYITLARINI 100 YIL DOSYALARDA TUTACAK
 
Bu arada İngiltere'de polisin, artık küçük ve önemsiz de olsa suç kayıtlarını 100 süreyle dosyalarda tutacağı bildirildi. Böylece polisin, suçluları yaşamları boyunca yeniden suç işlediklerinde bu kayıtlardan yararlanarak kolayca bulabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ancak yeni düzenlemeyle, “çok küçük suç da işlemiş olsa polisle bir kez başı derde giren kişilerin, bunun etkisini ömürleri boyunca hissedeceği, her yerde bu suç dosyasının bu kişilerin önlerine çıkabileceği” belirtiliyor.

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşları, “birçok gencin, işlediği çok küçük bir suçun kaydı yüzünden işe giremeyebileceği, böylece toplum dışına itilip daha çok suça teşvik edilebileceği” uyarısında bulunuyor.

Değişikliğin nisan ayından itibaren geçerli olacağı bildirilirken, istatistikler, ülkede her 3 erkekten biri ile her 10 kadından birinin 30 yaşına varmadan küçük de olsa bir suç işlediğini ve polis kayıtlarına geçtiğini gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!