New York ucuz kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

New York ucuz kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

New York polisi, onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanabilecek ‘‘metroya sabotaj'' hazırlığını ortaya çıkardı, düzenlediği operasyonla da, üç şüpheli ve patlayıcılar ele geçirdi. Şüphelilerin evini sabaha karşı basan polis, ortaya adeta bir cephanelik çıkardı.

Bir ihbar üzerine Çarşamba gecesi harekete geçen güvenlik güçleri, genellikle dar gelirlilerin oturduğu Brooklyn'deki bir siteyi kuşattı. Önce, binalarda yaşayan 90 kişiyi sessizce tahliye eden polis, ardından bombacıların oturduğu daireyi sabaha karşı bastı. 8 kişilik timin operasyonu üzerine uyanan ve ellerindeki bombayı patlatmak isteyen iki şüpheliyi polis, vurarak ele geçirdi. Hastaneye kaldırılan ve Ürdünlü olduğu sanılan iki kişinin hayati tehlikesi bulunmuyor.. Yakalanan üçüncü kişinin yaralanmadığı belirtilirken, kimliği açıklanmadı.

New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, bombacılara ait iki Ürdün pasaportu bulunduğunu, ancak bunların sahte olup olmadığının henüz belirlenmediğine dikkat çekti. Polis, bombacıların önceki gün Kudüs'te meydana gelen bombalı saldırıyla bağlantıları olup olmadığını araştırıyor. Şüphelilerin, intihar yöntemiyle veya bomba yerleştirerek, Amerikan ve Yahudi hedeflerine saldırı planladıkları da, resmi suçlama raporunda yer alıyor.

EL HALİL'DEN GELDİLER

CNN televizyonu, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, bombacılardan birinin 23 yaşındaki Gazi Ebu Mezar, diğerinin ise 22 yaşındaki Lafi Halil olduğunu duyurdu. CNN, üçüncü bombacının üzerinden kimlik çıkmadığını da bildirdi. İki bombacının, bir ya da iki hafta önce Filistin'in El Halil kentinden geldiği ve siyasi sığınma için form doldurdukları ortaya çıktı. Ebu Mezar'ın, ‘‘bir terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle, İsrail makamları tarafından tutuklandığını'' doldurduğu formda açıkça vurguladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!