New York Times'tan Mutluluk filmine övgü

Güncelleme Tarihi:

New York Timestan Mutluluk filmine övgü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 19:59

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times (NYT) bugün New York'ta gösterime girecek Abdullah Oğuz'un yönettiği "Mutluluk" filmini övdü.

Gazetenin sanat ekinde film eleştirileri kısmında Stephen Holden tarafından kaleme alınan yazıda, bugün New York'ta "Cinema Village" sinema salonunda gösterime girecek filmin “büyüleyici bir sinema diline sahip olduğu” ve başrol oyuncuları Talat Bulut, Murat Han ve özellikle Özgü Namal'ın son derece güzel bir performans sergiledikleri vurgulandı.

Zülfü Livaneli'nin aynı adlı eserinden uyarlanan ve namus cinayeti konusunun işlendiği ödüllü filmle ilgili detaylı yazıda, Türkiye'de geleneksel ve çağdaş yaşam tarzı ve kültürlerinin birbirleriyle çatışmasının iyi bir anlatımla irdelendiği, görüntüleriyle de büyüleyen sürükleyici filmin çağdaş Türk sinemasının son derece önemli örneklerinden biri olduğu belirtildi.

Mutluluk, ABD'de New York'un yanı sıra San Francisco'da (28 Ağustos-3 Eylül), Portland'da (18-24 Eylül), Los Angeles'ta (9-15 Ekim), Frederick'te (3 Kasım), Chicago'da (6-12 Kasım) ve Palm Desert'ta (5 Aralık) da sinemaseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!