New York mafyasına büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

New York mafyasına büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Dünya'nın en büyük ekonomik güce sahip şehirlerinden biri olan New York'u haraca bağlayan ailelere büyük darbe indirildi. Amerikan polisi 1992 yılından beri yürüttüğü çalışmalarını sonuçlandırdı ve 38 mafya üyesini ve 11 şirketi haraçılıktan dolayı cezalandırdı.
Haberin Devamı

Yakalananların haraç alma ve dolandırıcılık örgütü olarak kabul edilen Lucheshi ailesi mensubu olduğu saptandı.

Operasyon 1992 yılında John Gotti'nin yatırımcılardan zorla para sızdırmak dolandırıcılık rüşvet ve haraçılıktan tutuklanmasından sonra başladı.

Yakalanan grubun lideri Sean Richards 'İnsanları dolandırmak bizim için hayvanat bahçesinde filleri beslemek kadar kolaydı' diye konuşarak maf yanın kolları hakkında ilk açıklamasını yaptı. Bütün suçlular polisin kendilerine dair ellerinde saatlerce telefon konuşması, bir çok hesap numarası ve çeşitli belgeye sahip olması nedeniyle suçlamaları kabul ettiler.

New York Polisi basına açıkladığı sorgulama bantlarının bir kısımında Sean Richards'ın 'bazı insanlar ya para verecekti yada hırpalanacaktı ancak kimisi hırpalanmayı seçiyordu' şeklindeki ifadesinin özellikle altını çizdi.

Bu gelişmelerden sonra New York'ta halen bir numaralı problem olarak görülen Mafya sorunlarına darbe vurmak için bir çok kamu görevlisinin tutuklanacağı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!