NBA’deki seks skandalında tacizci koç suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

NBA’deki seks skandalında tacizci koç suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından New York Knicks’in koçu Isaiah Thomas, kulüp aleyhine açılan cinsel taciz davasında suçlu bulundu.

Takımın sahibi olan ve davayı açan kadın yöneticiyi kovan Madison Square Garden şirketi, 11.6 milyon dolar tazminat ödeyecek.

SKANDAL, şirketin pazarlama bölümü başkanı olan Anucha Browne Sanders’ın dava açmasıyla patlak verdi. Düşmanca davranılan bir iş ortamında cinsel tacize uğradığını söyleyen Anucha Browne Sanders’a göre takımın koçu Isaiah Thomas, önce kendisine "kaltak" ve "fahişe" diye hakaret etmiş, ardından onu baştan çıkarmaya çalışıp cinsel tacizde bulunmuştu.

Kombine bilet sahiplerine yazılan bir mektubu imzalamasını isteyen Sanders’a, Thomas’ın "Kaltak, bu beyaz insanlar hiç s.... değil" dediği de iddia edildi. Mahkeme, koç Thomas aleyhindeki iddialardan çok, şirketin kadın yöneticiyi işten çıkarmasına odaklandı. Sanders, koçun davranışlarını şirket yönetimine bildirdikten bir ay sonra, iç soruşturmaya karıştığı gerekçesiyle kovulmuştu.

KİRLİ ÇAMAŞIRLAR

Detroit Pistons’daki oyunculuk yıllarında "gülümseyen suikastçı" lakabı takılan Isaiah Thomas, davanın ardından yaptığı açıklamada, "Sanders’ın yanındayken küfürlü konuştum, ama ona küfür etmedim. Annem beni hanımlara nasıl davranmam gerektiği konusunda iyi yetiştirmişti" demekle yetindi. Üç hafta süren duruşmalar sırasında, takımın yıldızlarından Stephon Marbury’nin 22 yaşında bir şirket stajyerini cipinde seks yapmaya davet ettiği, stajyerin de bir süre sonra terfi ettiği gibi "kirli çamaşırlar" da ortaya döküldü.

1946’daki kuruluşundan beri en büyük krizini yaşayan Madison Square Garden şirketi, temyize gideceğini açıkladı. Şirketin CEO’su James Dolan da 3 milyon dolar tazminat cezasına çarptırıldı. ABD’nin en büyük kablo televizyon şirketi Cablevision’a da sahip olan şirket için tazminat faturasının maddi tarafı çok önemli değilse de, Knicks taraftarları gözünde kulübün itibarı sarsıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!