Nazi değilim kebabı severim

Güncelleme Tarihi:

Nazi değilim kebabı severim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

Strache, Avusturya’daki Türklere bazı sınırlamalar getirilmesini istemiş, tesettürle kadınlara "Ninjalar" demiş ve "Viyana’nın İstanbul’a benzemesini engellemek için" minare yapımının yasaklanması gerektiğini söylemişti.

Avusturya’da yapılan genel seçimlerde oyların yüzde 20’sini kazanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Heinz-Christian Strache, Nazi olduğunu reddederek, "Nazi değilim, kebabı severim" dedi. En iyi dostlarından bazılarının Türk olduğunu söyleyen Strache "Türk dostlarım, Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağı görüşümü destekliyorlar. Aksi takdirde bir Avrupa-Asya-Afrika birliği olur" şeklinde konuştu. Yabancıların sınır dışı edilmesiyle ilgili bir bakanlığın kurulmasını, tüm cami inşaatlarının yasaklanmasını isteyen Heinz-Christian Strache, İngiliz The Telegraph gazetesi ile yaptığı söyleşide, Avusturya mutfağının sadece Schnitzel ve sosisten ibaret kalması, kebap ve falafelin dışlanması gerektiği görüşüne de katılmadığını söyledi.

"Kebap yiyor musunuz?" yolundaki soruya "Evet, elbette" karşılığını veren Strache, "En iyi dostlarımdan bazıları Türk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!