Nazi avcısı örgütten Erdoğan'a mektup

Güncelleme Tarihi:

Nazi avcısı örgütten Erdoğana mektup
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 11:33

İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudilere karşı savaş suçu işleyen Nazileri bulup, adalete teslim etmekle ünlü Simon Wiesenthal Center Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak, Türkiye'de yükselen Yahudi karşıtlığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Nürnberg Mahkemeleri’nden kaçmayı başarabilmiş Nazi katilleri avlamakta gösterdiği üstün başarıyla tanınan ve 2. Dünya Savaşı suçlularını adalete teslim etmek amacıyla tanınan Simon Wiesenthal Center, Türkiye’de yükselen Yahudi karşıtlığını durdurması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik elektronik posta kampanyası başlattı.

'AYRILIK' DİZİSİ HATIRLATILDI

Merkezin internet sitesinde “Türkiye İran’ı Kucaklarken Anti-Semitizm Üzerinde Endişe Yükseliyor” başlıklı bir yorum da yer alırken TRT ekranından Yaşar Seyman’ın danışmanlığını yaptığı Ayrılık dizisinin görüntülerine yer verildi. Türkiye’de bir dükkâna asılan İngilizce “Çocuk Katili İsrailliler Giremez Satış Yok” dövizi, Davut Yıldızını Nazi haçıyla özdeşleştiren duvar yazısı ile Ahmedinecad’la tokalaşan Başbakan Erdoğan görüntülerine yer verilen sitede bir metin hazırlanarak elektronik postayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmesi istendi. Başbakan’a gönderilmesi istenen metin şöyle:

“Sayın Başbakan Erdoğan, Ulusunuzun müttefiki ve tarihi dostunuz İsrail’e sözlü saldırıların yükselmesinden, özellikle Türk Devlet televizyonundaki bir yayında İsrailli askerlerin bebekleri ve çocukların Nazi benzeri katilleri olarak tasvir eden kışkırtıcı ve sahte görüntülerden derin kaygı duyuyorum. Türkiye ve Yahudi dünyası arasında 500 yıllık uzun dostluğun geleceğini tehdit eden, anti-Semitizm ve terörizmi artıracak olan karşılıksız kalmış bu alarm verici gelişmelerin olumsuz yönlerini alenen ifşa etmenizi en derin saygılarımla istirham ediyorum. Simon Wiesenthal Merkezi’nin bölgenizde, İran’ın nükleer programına desteğinize teşekkür eden Soykırım-inkârcısı Mahmud Ahmedinecad’ın toplumunuz tarafından benimsenmesinin zayıflattığı barış umutları konusunda ifade ettiği derin endişeye de katılıyorum.”

İRAN'A DESTEĞİNİ ALENEN AÇIKLADI

SWC sitesinde yer alan “Türkiye İran’ı Kucaklarken Anti-Semitizm Üzerinde Endişe Yükseliyor” başlıklı yorumda da, Yahudilerin İspanya’dan sürüldüğü 1492’den Nazi Soykırımı’nın korkunç yıllarına kadar 500 yıl boyunca Türk halkı arasında güvenli bir liman bulduklarına değinildi. Şimdi ise NATO’da krizle birlikte Ankara ve Kudüs arasındaki ilişkilerin kötüleşmesine yol açan bir dizi gelişmenin Türkiye’deki Yahudiler arasında korkuya neden olduğu belirtilen yorumda şöyle gelişmelerin şu olduğu ileri sürüldü:

“-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman’ı Gazze’yi yok etme tehdidinde bulunmakla suçlarken -‘O [Ahmedinecad] hiç şüphe yok ki bizim dostumuzdur’ diyerek, İran’a desteğini alenen açıklamıştır.

-Türkiye ‘Gazze, Doğu Kudüs ve El-Aksa camiiyle ilgili duyarlılığı’ nedeniyle İsrail’in Türk toprakları üzerinde gerçekleştirilecek planlı NATO tatbikatına katılmasına izin vermedi.

-‘Ayrılık’, İsrail askerlerini bir Filistinli bebeği ve çocukları vuran Nazi-benzeri katiller olarak tasvir eden Türkiye’de devlet televizyonunda, Avrupa’da da izlenebilen Filistinlilerle ilgili minidizi.”

Yorumda Simon Wiesenthal Merkezi’nin Başbakan Erdoğan’a direkt protestoda bulunduğu, nefretin durdurulması için desteğe ihtiyaç bulunduğu belirtilerek, “Bu olaylar ve eğilimlerin karşılıksız bırakılması anti-Semitizmi, şiddet ve hatta terörizmi artıracak ve Türkiye ile dünya Yahudiliği arasında 500 yıllık dostluğun geleceği hakkında kuşku uyandıracaktır” denildi.(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!