NATO’da Angelina Jolie rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

NATO’da Angelina Jolie rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 17:05

GENELDE teknik ve askeri içeriğin öne çıktığı konularla gündeme gelmesi nedeniyle çoğu kimse açısından ‘sıkıcı’ bulunan NATO, tarihinin en hareketli ve renkli günlerinden birini yaşadı. NATO’da kelimenin tam anlamıyla Angelina Jolie rüzgârı esti.

Haberin Devamı

Brüksel’deki NATO karargâhına ilk kez gelen Oscar ödüllü oyuncuya NATO çalışanları ve basın yoğun ilgi gösterdi.

NATO’da Angelina Jolie rüzgârı

Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin özel temsilcisi olarak görev alıyor.

NATO’ya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin özel temsilcisi olarak gelen Angelina Jolie, çatışma alanlarında cinsel şiddetle mücadele konusunda atılabilecek adımları ve ittifakın bu alanda üstlenebileceği rolü NATO yetkilileriyle masaya yatırdı.

NATO’da Angelina Jolie rüzgârı

ABD'li aktris, NATO'da Askeri Komite’nin ortak toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelen Jolie, üye ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan Kuzey Atlantik Konseyi ve askeri temsilcilerden oluşan Askeri Komite’nin ortak toplantısına katıldı.

NATO’da Angelina Jolie rüzgârı

Başarılı oyuncu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basının karşısına geçti.

Tecavüzün siyasi ve askeri hedeflere ulaşmak için silah olarak kullanıldığını söyleyen Jolie, cinsel şiddetin olduğu yerlerde barışı sağlamanın daha zor olduğunun altını çizdi.

NATO’da Angelina Jolie rüzgârı

Jolie, basın toplantısı sırasında cinsel şiddete dikkat çekti.

JOLİE Mİ TRUMP MI?

Jolie’nin ziyaretinin NATO için sıra dışı bir an yarattığı kesin olsa da NATO’nun en sıra dışı anına imza atan ABD Başkanı Donald Trump’ın tahtından indiremedi.

Haberin Devamı

Trump, geçen yıl 25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılan liderler toplantısında ilk sırada duran Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç’i şiddetli şekilde iterek önüne geçmiş ve görüntüler günlerce tartışılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!