NATO Miloseviç'in şartlarını reddetti

Güncelleme Tarihi:

NATO Miloseviçin şartlarını reddetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rusya Başbakanı Yevgeni Primakov'un açıkladığı Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in barış koşulları, NATO'nun üç büyük ülkesi ABD, İngiltere ve Almanya tarafından kabul edilmedi.

ABD Başkanı Bill Clinton, NATO'nun Miloseviç'in Kosova'daki gücünü kırma planını sürdüreceğini belirtti. Clinton, ‘‘Kendi politikamızı sürdürmede kararlıyız’’ dedi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in bir sözcüsü, Miloseviç'in Yugoslavya televizyonundan yayımlanan açıklamasından sonra, ''Önemli olan sözler değil eylemlerdir. Miloseviç, ne yapması gerektiğini biliyor. Miloseviç'in yapması gerekenin askerlerini çekmesi olduğunu söylemiştik. Bunun olması önemli. Önemli olan bunun konuşulması değil'' dedi.

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de, Primakov'la yaptığı görüşmeden sonra, Primakov'un açıklamalarının ‘‘siyasi bir anlaşma için temel oluşturmadığını’’ söyledi. Schröder, Primakov'la görüşmesi hakkında müttefik ülkelere derhal bilgi vereceğini, ancak durumda bir değişiklik olacağını sanmadığını belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!