NATO iki koldan Rusya’ya yüklenecek

Güncelleme Tarihi:

NATO iki koldan Rusya’ya yüklenecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 08:30

NATO dışişleri bakanlarının Brüksel’de bugün başlayacak toplantısına büyük ölçüde ‘Rusya gündemi’ damga vuracak.

Haberin Devamı

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil edeceği toplantıda NATO iki başlıkta Rusya’ya sert mesaj verecek. Bakanların Moskova’ya vereceği ilk mesaj Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF), ikincisi ise Azak Denizi’nde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler konusunda olacak. NATO, ABD’nin INF’ten çekilme kararı konusunda tamamen Rusya’ya karşı pozisyon almış durumda.

‘RUSYA İÇİN ZAMAN DARALIYOR’

Rusya’nın antlaşmaya uyması için zamanın daraldığına dikkat çeken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Sadece tek bir tarafın saygı gösterdiği silahların kontrolü anlaşması olması kabul edilebilir bir durum değil” dedi. NATO’nun Rusya’ya bir kez daha kontrol edilebilir ve şeffaf şekilde INF’e uyma çağrısında bulunması bekleniyor. ABD, INF’ten çekilme kararını hayata geçirmeye çok yakın olsa da bazı Avrupalı müttefikler Washington’ın kararını gözden geçirmesi konusunda ısrarcı.

Haberin Devamı

AZAK’TA UKRAYNA’YA DESTEK

NATO, Azak Denizi’ndeki gelişmeler konusunda da Ukrayna’dan yana tavır almış durumda. Bununla birlikte Kiev’in bölgede artırılmış NATO varlığı talebine soğuk bakılıyor. Rusya’ya eylemlerine ‘tolerans gösterilmeyeceği’ mesajını iletmeye hazırlanan NATO, bölgede askeri gerilimi tırmandırmaya girme niyetinde değil. Stoltenberg, Karadeniz’de Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ın savaş gemileri bulunduğunu ve hava devriyesinin sürdüğünü belirterek, “Durumu yakından izlemeyi sürdürüyoruz” dedi. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!