NATO: Gürcistan'daki tatbikat Rusya'ya karşı değil

Güncelleme Tarihi:

NATO: Gürcistandaki tatbikat Rusyaya karşı değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 15:19

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Gürcistan'da gelecek ay yapılacak tatbikatlara yönelik Rusya'nın endişelerini gidermeye çalışarak, bu tatbikatların Moskova'ya yönelik olmadığını açıkladı.

NATO genel sekreterliği görevinden ayrılacak olan de Hoop Scheffer veda turları çerçevesinde ziyaret ettiği Bükreş'te, Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya'nın "NATO'nun tatbikata gözlemci göndermesi davetine olumlu cevap vereceğini ümit ettiğini" söyleyen de Hoop Scheffer, "Hiçbir şey gizlemiyoruz. Rus gözlemcilerin de gelmesini umuyoruz" diye konuştu.

NATO, İstanbul İşbirliği Girişimi, Akdeniz Diyaloğu ve Barış İçin Ortaklık Programları çerçevesinde 6 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Gürcistan'da Cooperative Longbow 09 ve Lancer 09 tatbikatları yapacağını duyurmuştu.

Tatbikatın, 1300 kişilik personelin katılımıyla başkent Tiflis yakınlarındaki Vaziani eğitim alanında yapılacağı belirtilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Dımitriy Medvedev geçen hafta, bu tatbikatların Moskova ile Batı arasındaki ilişkilerin iyileşmesine yönelik çabaları tehdit eden tehlikeli bir karar olduğunu belirtmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!