Nato Genel Sekreteri: Türk-Yunan savaşı çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

Nato Genel Sekreteri: Türk-Yunan savaşı çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Nato Genel Sekreteri Javier Solana, Türkiye ile Yunanistan arasında bir savaş çıkmasının mümkün olmadığını söyledi. Solana, ‘İki NATO ülkesi arasında savaş çıkacağına inanmıyorum. Böyle bir olasılık görmüyorum.’ dedi.

Bosna'daki gelişmeler başta olmak üzere NATO'yu ilgilendiren konularda Washington'da temaslar yapan Solana, ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'la görüşmeden önce Ulusal Basın Markezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Solana, Ege'de güven artırıcı önlemlerle ilgili yaptığı çalışmaları şöyle özetledi:

‘Türkiye ve Yunanistan ile Ege’de güven artırıcı önlemler konusunda Temmuz ayı sonuna kadar süren bir dizi görüşme yaptım. Bu görüşmelerde bazı olumlu gelişmeler sağlandı. Önümüzdeki hafta görüşmelere yeniden başlayacağım. Yapılabilecek çok şey var. Elimden geleni yapmaya hazırım.'

NATO Genel Sekreteri bir soru üzerine de gelecek hafta New York'ta Türk ve Yunan dışişleri bakanları ile ayrı ayrı biraraya geleceğini, ancak üçlü bir görüşme düşünmediğini söyledi.

Son günlerde Yunanistan basınında çıkan ve ‘ABD’nin, Kıbrıs sorunu çözüldükten sonra Kıbrıs'ın NATO'ya girmesini istediği' şeklindeki haberler hatırlatılarak sorulan bir soruya ise Solana şu cevabı verdi:

‘Kıbrıs, NATO’nun bir parçası olmayacaktır. Ama, bildiğim kadarıyla Avrupa Birliği'ne girmesi yolunda girişimler var. Belki de AB'nin bir parçası olacak.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!