NASA ona güvendi

Güncelleme Tarihi:

NASA ona güvendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 21:41

Depremi bulutlardan tahmin etmek için araştırmalar yapan Fransız asıllı Türk biliminsanı Ronald Karel, NASA’da çalışacak.

Haberin Devamı

FRANSIZ asıllı Türk vatandaşı Ronald Karel (60), ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Küresel Deprem Tahmin Sistemi Projesi tanıtımında, ‘Yeryüzüne Yakın Bölgelerde Oluşan Deprem Bulutları’ konulu sunum yaptı.

‘16 YAŞIMDA BULDUM’

Toplantı sonrası NASA araştırma merkezi AMES’in Başkanı Pete Worden, Karel’in Asya, Avrupa ve Amerika’da kolları olacak San Francisco merkezli GeoCosmo Araştırma Merkezi’nde üst düzey yönetici olarak görevlendirilmesine karar verdi. Yaklaşık üç ay NASA’da bilimsel araştırmalara katılacak Karel, şunları söyledi:
“Yüzyıllardır deprem bulutunun varlığı tahmin edilebiliyordu. Daha 16 yaşındayken, 28 Mart 1970’teki büyük Gediz depremi öncesi İstanbul semalarında deprem bulutlarını tespit etmiştim. 2009 senesinde iyonize bulutlarının varlığını NASA’da bilimselleştirerek önemli bir adım atmıştık. Bir Türk vatandaşı olarak Geocosmo Research Centre’da görev almak ve ‘iyonize bulutlarını’ bilimsel olarak burada anlatabilmemin hem ülkem hem de bilim adına önemli bir adım olduğuna inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!