NASA, 'gezegen koruma memuru' iş alacak

Güncelleme Tarihi:

NASA, gezegen koruma memuru iş alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 12:31

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Dünyanın uzaydan olası bir biyolojik kirlilik gelmesi ihtimaline karşı bir Gezegen Koruma Memurunu işe alacak.

Haberin Devamı

NASA'nın verdiği iş ilanında görev tanımı, Gezegen koruma, organik bileşenler ve biyolojik kirliliğin insanlı ve insansız uzay araştırmalarını engellememesini sağlamak. olarak açıklandı.

İlanın iş tanımı bölümünde ise, NASAnın gezegen koruma politikaları, istemli ya da istemsiz bir şekilde Dünyalı organizmaları ve organik bileşenleri başka gezegenler ya da güneş sistemlerine taşıyan ve Dünyaya geri dönmek üzere Dünya dışı gezegenlerden örnekler toplayan uzay mekiklerini kapsayacak. denildi.

Gezegen Koruma Memurunun görevleri ise, NASAnın gezgen koruma çalışmalarına liderlik etmek, gezegen koruma politikalarının sürdürülebilirliğini sağlama ve NASAnın uzay görevlerinde gezegen koruma politikalarının uygulandığından emin olmak olarak açıklanıyor.

Haberin Devamı

Mühendislik, fizik ya da matematik mezunu adayların başvurabileceği ilana sadece ABD vatandaşlarının başvurabileceği belirtilirken, uygun bir aday bulunamaması halinde ABD vatandaşı olmayan adaylar da ilana başvurabilecek

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!