Napster hala yayında

Güncelleme Tarihi:

Napster hala yayında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2000 00:00

İnternet üzerinden MP3 formatı ile müzik paylaşımı veren Napster sitesi ile ilgili davanın bugünkü duruşmasında da karar çıkmadı. Mahkeme Napster'ın dava süresince internet üzerinden hizmet verebileceğini açıkladı.
Haberin Devamı

Amerikan müzik endüstrisi devlerinin oluşturduğu RIAA şirketi Napster'ın kaset,cd ve DVD satışlarını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle kapatılmasını istiyordu. Eylül ayında 1.4 milyar şarkının bedava olarak paylaşıldığını vurgulayan şirketler acil olarak Napster'ın kapanmasını ve yasal düzenlemeye gidilmesini istiyor.

Dünya çapında kayıtlı olarak 30 milyon kullanıcısı olan Napster'ın 19 yaşındaki yaratıcısı Shawn Fanning'in karardan sonra memnun olduğu gözlendi.

Dava ile ilgili olarak konuşan San Francisco 9.dava hakimliği bilirkişisi ise davanın benzerinin olmayışı ve konunun karışık oluşu nedeniyle mahkeme süresinin uzun süremesinin beklendiğini söyledi.

Dava, telif haklarının sanal dünyada nasıl uygulanacağına dair bir örnek teşkil etmesi bakımından son derece önemli kabul ediliyor. Kitapların, filmlerin ve cd'lerin gelecekte nasıl dağıtılacağı da yine bu dava sonucunda şekillenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!