Müzakere süreci uzun ama dostça olacak

Güncelleme Tarihi:

Müzakere süreci uzun ama dostça olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 00:00

ALMANYA Başbakanı olması beklenen Angela Merkel, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, ‘Müzakere süreci uzun olacak ama dostça, el ele olacağından kimse kuşku duymasın’ dedi.

Erdoğan, dün hükümetteki yeni görevini tebrik etmek için Alman Hıristiyan Demokrat Partisi Lideri Angela Merkel’i telefonla aradı. Merkel ise Erdoğan’a ilk olarak aradığı için teşekkür ederken, Başbakan da ‘Uzun zaman sonra sesinizi duymak çok güzel’ dedi. Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin AB sürecinin olumlu şekilde devam edeceğini umduğunun altını çizerken, Merkel ‘Bundan emin olabilirsiniz’ karşılığını verdi.

Merkel, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in İstanbul ziyaretini hatırlatarak, ‘Schröder bu konuda sizinle konuşmuş olmalı. Bugüne kadar süreç nasıl devam ettiyse bundan sonra da öyle devam edecektir. Süreç uzun olacak ama dostça, el ele olacağından emin olabilirsiniz’ dedi.

Erdoğan, Merkel’e Kasım ayında Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüğünü, kendisiyle de görüşmek istediğini de ilettirken, Merkel, olumlu sinyal verdi.

İşte büyük koalisyonun SPD’li bakanları

1- Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering

2- Ekonomik İşbirliği Bakanı Heidemarie Wieczorek-Zeul (52)

3- Sağlık Bakanı Ulla Schmidt (56)

4- Adalet Bakanı Birgitte Zypries (51)

5- Maliye Bakanı Peer Steinbrück (58)

6- Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier (49)

7-Ulaştırma Bakanı Wolfgang Tiefensee (50)

8- Çevre Bakanı Sigmar Gabriel (46)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!