'Müşteri velinimettir' görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

Müşteri velinimettir görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 20:02

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, üç haftalık ABD ziyaretinin ilk durağında bugün Washington’da ABD Başkanı Donald Trump tarafından ağırlandı. Trump görüşmede ilginç bir şekilde Suudi Arabistan'ın ABD'den alacağı silahların şemasını da gösterdi. ABD Başkanı öte yandan Rusya lideri Putin ile de bir görüşme yapacağını açıklarken İran anlaşmasına dair de açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Oval Ofis’teki görüşmede konuşan Trump, iki ülke ilişkilerinin selefi Barack Obama döneminde gergin olduğunu belirterek, “kısa süre içinde Veliaht Prens’le iyi arkadaş haline geldiklerini” dile getirdi.

Trump, Riyad’ın ABD ekonomisi için “büyük müşteri” ve “yatırımcı” olduğunu ifade ederken, basın mensuplarına Suudi Arabistan’ın ABD’den aldığı ve alacağı silahları yansıtan şemalar gösterdi.

 

Müşteri velinimettir görüşmesi

Veliaht Prens Selman ise, “ABD ve Suudi Arabistan’ın gelecekte birlikte birçok şeyin üstesinden gelebileceğini” belirtti. Konuşmasını İngilizce yapan Selman, iki ülke arasındaki “derin ilişkilerden” övgüyle söz etti. 

Haberin Devamı


PUTİN'LE GÖRÜŞEBİLİRİZ
Trump basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Rusya Devlet Başkanı Putin'i arayarak "yeniden seçilmesi dolayısıyla" tebrik ettiğini de dile getirdi ve "Çok uzak olmayan bir gelecekte muhtemelen bir araya geleceğiz. Silahları ve giderek kontrolden çıkmaya başlayan silahlanma yarışını konuşabiliriz. Ancak kimsenin bizim şu anda sahip olduklarımıza yaklaşmasına izin vermeyiz. Putin ile Ukrayna, Suriye ve Kuzey Kore'yi de ele alabiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Trump, bir soru üzerine İran'la nükleer anlaşma konusuna da değinerek, "Gelecek ay (anlaşmanın yeniden incelenmesi için verilen) süre doluyor. Neler olacağını göreceğiz. Ne yapacağımı o zaman görürsünüz. Ancak İran, bölgesine ve dünyaya olması gerektiği gibi davranmıyor." dedi.



 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!