Müstakbel dünya lideri 2 Türk kızı

Güncelleme Tarihi:

Müstakbel dünya lideri 2 Türk kızı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 21:45

Almanya’da haftalık yayımlanan Die Zeit Gazetesi’nin ‘Dünyaya yön verebilecek 100 Alman üniversite öğrencisi’ listesinde, Aylin Selçuk (21) ve Bilge Buz (22) adlı 2 Türk kökenli öğrenci de yer aldı.

Gazeteye ait ‘Campus’ adlı dergi, kendilerinden söz ettireceklerini yazdığı 30 yaşın altındaki 100 Alman öğrencinin, barışın ve iklimin korunması için çaba harcadığını, roman yazdığını ve beste yaptığını yazdı. Dergi, bu gençlerin arasından geleceğin Almanya Başbakanı’nın da çıkabileceğini yazdı.
Hedefi BM Genel Sekreterliği
Göçmenlerin Alman toplumuna daha iyi uyum sağlaması amacıyla faaliyetlerde bulunan ‘Deukische Generation (Alman-Türk Kuşağı)’ adlı derneğin başkanı olan Aylin Selçuk, Türk kökenlilere karşı önyargıların kırılması için çaba harcıyor. Bilge Buz ise, 8 yaşında ailesiyle Türkiye’den geldiğinde tek kelime Almanca bilmemesine rağmen, okuldaki başarısıyla 2 sınıf birden atladı. Yüksek öğretim yeterlilik belgesini çok iyi bir not ortalamasıyla alan Buz, hukuk öğrenimi görüyor ve BM Genel Sekreteri olmak istiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!