MÜSİAD Berlin adını değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Berlin adını değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 13:43

MÜSİAD Genel Merkezi ile MÜSİAD Berlin arasındaki aidat kavgası ayrılıkla bitti. Genel Merkez'in ilişkiyi kestiklerine yönelik gönderdiği ihtarnameye kabul eden MÜSİAD Berlin üyeleri, yeni bir oluşum için karar aldı. MÜSİAD Berlin yönetimi, tabela da dahil, logo, kartvizit ve diğer benzeri malzemeleri postayla MÜSİAD Genel Merkezi'ne gönderecek.

Haberin Devamı

MÜSİAD Genel Merkezi'nden gönderilen ihtarnameyi konuşmak için dernek binasında bir araya gelen MÜSİAD Berlinli üyeler, yaklaşık iki saat boyunca nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini konuştu. Toplantıya katılan üyelerin tamamı, yeni bir oluşumdan yana oldu.
Üyeler, MÜSİAD Berlin yönetiminin, MÜSİAD'a ait tüm logo, kartvizit, antetli kağıtlar, reklam afişleri ve isim tabelalarını genel merkeze gönderilmesini kararlaştırdı.
Üye toplantısında ayrıca yeni dernek kurulması da karara bağlandı. Yeni derneğin isminin ne olacağının henüz karar verilmediğini belirten MÜSİAD Berlin Başkanı Veli Karakaya, “Üyelerimiz MÜSİAD Genel Merkezi'nin isteği aidatı vermemeyi ve onların imtiyaz anlaşmasını feshettiklerini kabul etti. Aldıkları karara saygı duyduk. Biz Berlin'de yeni bir dernek kuracağız. Derneğin adını da önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz. Demokrasilerde yerel sivil toplum örgütlerinin güçlü olması gerektiğine inanıyoruz. Kuracağımız yeni derneğimiz Berlin ve Almanya'ya olduğu kadar Türkiye' de büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

3 BİN 600 EURO YÜZÜNDEN

MÜSİAD Genel Merkezi, MÜSİAD Berlin ile 2014 yılında yaptığı imtiyaz sözleşmesi gereği dernekten her ay üye aidatlarının yüzde 20'sini talep etmesiyle iki dernek arasında tartışma başladı. MÜSİAD Berlin 300 üyenin ödediği aidatların yüzde 20'sini oluşturan 3 bin 600 Euro'yu her ay Türkiye'ye göndermek istemedi. MÜSİAD Genel Merkezi ise logo ve isim hakkı gereği 3 bin 600 Euro talebinde ısrar etti. İki dernek yönetimi uzlaşamayınca MÜSİAD Genel Merkezi 24 Ekim’de gönderdiği ihtarnameyle MÜSİAD Berlin ile tüm bağını kopardığını bildirdi. İhtarnamede MÜSİAD logosunu kullanmamaları, aksi halde yasal yollara başvuracakları uyarısı da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!