Müşerref'in uçağına ateş açıldığı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Müşerrefin uçağına ateş açıldığı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 11:38

Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref'in uçağına ateş açıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Pakistan televizyonuna göre, polis teşkilatı ve ordudan üç yetkili, ajanslara yaptıkları açıklamada, başkent yakınındaki Ravalpindi Çaklala Hava Kuvvetleri Üssünde bir bina çatısında nizam dışı iki uçaksavar topu ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Ancak iddia, silahlı kuvvetler baş sözcüsü Vahit Erşad tarafından yalanlandı.

Müşerref'in uçağı havalandıktan sonra güneybatıda Turbat kentine güvenli olarak indi. Müşerref, burada sel afetzedelerini ziyaret etti.

Pervez Müşerref, Aralık 2003'te El Kaide militanlarının iki suikast girişiminden kurtulmuştu.

EVİ KİRALAYAN ÇİFT ARANIYOR

Pakistan televizyon kanallarının, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in uçağına bugün havalandığı sırada ateş açıldığını iddia etmesinden sonra, polis ve askerler, Ravalpindi havalimanı yakınında çatısında iki uçaksavar topu bulanan evi kiralayan çifti aramaya başladı.

Haberin Devamı

Polis teşkilatı ve ordudan üç yetkilinin verdiği bilgiye göre, başkent İslamabad yakınında Ravalpindi Çaklala Hava Kuvvetleri Üssünde bir binanın çatısında nizam dışı iki uçaksavar topunun ortaya çıkarılması ile ilgili soruşturma yürütülüyor.

Bu arada, Silahlı Kuvvetler sözcüsü Vahit Erşad, Müşerref'in uçağına Ravalpindi havalimanından kalkarken ateş açıldığı iddiasını kesin şekilde yalanladı. Ordu sözcüsü, “Sayın Başkan'ın uçağına ateş açılmamıştır, kendileri şu anda Turbat kentindedir” dedi.

Öte yandan Müşerref'in uçağının havalandıktan sonra güneybatıdaki Turbat kentine güvenli şekilde indiği, Devlet Başkanının burada selden etkilenenleri ziyaret ettiği bildirildi.

Pervez Müşerref, Aralık 2003'te El Kaide militanlarının iki suikast girişiminden kurtulmuştu. İki suikast girişimi de Ravalpindi'de 11 gün arayla düzenlenmişti. İlk suikast girişiminde Müşerref'in makam otomobiline uzaktan kumandalı bomba konulmuş, ikincisinde, çoğu polis 16 kişinini öldüğü intihar saldırısı düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!