Müşerref: Bin Ladin ölmüş ya da kaçmış olabilir

Güncelleme Tarihi:

Müşerref: Bin Ladin ölmüş ya da kaçmış olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 10:10

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Usame Bin Ladin'in ölmüş ya da Afganistan`dan kaçmış olabileceğini söyledi. Müşerref, Pakistan`da yayımlanan News Gazetesi`nde yer alan açıklamasında, Bin Ladin`in ağır Amerikan bombardımanında ya da diyalizin mümkün olmadığı mağaralarda böbrek yetersizliğinden ölümünün ilk olasılık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Başına 25 milyon dolar ödül konulan bir kişinin bir yerleşim biriminde saklanmasının olanaksız olduğunu belirten Müşerref, bu nedenle başka bir olasılığın, Bin Ladin`in dağlarda gizlenmesi  olduğunu kaydetti. 

Üçüncü olasılığın ise Bin Ladin`in Afganistan`dan bilinmeyen bir yere gitmesi olduğunu ifade eden Müşerref, Bin Ladin`in Pakistan`a girmiş olmasına ihtimal vermedi. 

Afganistan sınırında denetimi güçlendirdiklerini ve Bin Ladin`in ülkeye girişini engellemek için aşiret liderleriyle birlikte hareket ettiklerini anlatan Müşerref, ``Dolayısıyla Bin Ladin eğer kalabalık nüfuslu bu bölgede olsaydı, birilerinin bunu bildirmesi gerekirdi`` dedi. 

Müşerref, Taliban lideri Molla Muhammed Ömer`in ise hala Afganistan`da gizlendiği tahmininde bulundu.  El Kaide üyelerinin Pakistan`da bulunan aileleri için de Müşerref,onların ABD ile işbirliği inde olduklarını, gözaltına almadıkları bukişilerin ülkeleriyle temas içinde olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!