Mültecilere tekme atan kameraman 'kendini savunuyormuş'

Güncelleme Tarihi:

Mültecilere tekme atan kameraman kendini savunuyormuş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 11:24

Geçtiğimiz günlerde Macaristan-Sırbistan sınırında polisten kaçan mültecilere tekme atan ve yakalanmaları için çelme takan Macar kameraman kadın özür diledi. Kameraman Petra Laszlo “Ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim” dedi.

Haberin Devamı

Olaydan beri ilk kez konuşan Laszlo, hükümete yakın sağcı muhafazakâr "Magyar Nemzet" gazetesine gönderdiği mektupla kendini savundu. Laszlo mektubunda “Kamera çalışıyordu, yüzlerce mülteci polis barikatlarını aşmıştı. Bunlardan bir tanesi bana doğru geliyordu, çok korkmuştum. Bir an kendimi kaybettim. Sandım ki bana saldırılıyor ve kendimi korumak zorundayım. İnsan paniğe düştüğünde doğru karar vermek zordur” diye yazdı.

Mültecilere tekme atan kameraman kendini savunuyormuş
MACAR KAMERAMANDAN MÜLTECİYE TEKME

"ŞİMDİ İŞSİZ BİR ANNEYİM"
Yaptığının sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Petra Laszlo mektubunu “Ama ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim. Ne siyasal cadı avını ne hakaretleri ne de ölüm tehditlerini hak ediyorum. Ben şimdi sadece yanlış karar vermiş, küçük çocukları olan işsiz bir anneyim. Gerçekten çok üzgünüm” ifadeleriyle bitiriyor.

Haberin Devamı

MÜLTECİYE TEKME ATMIŞTI
Kameralara yakalanan görüntülerde, kucağında çocuğuyla koşan bir göçmene çelme taktığı ve koşan küçük kıza tekme attığı görülen Petra Laszlo aşırı sağcı Jobbik partisine yakınlığıyla bilinen N1TV kanalındaki görevinden uzaklaştırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!