Muhalifler ihlallerden şikâyet etti

Güncelleme Tarihi:

Muhalifler ihlallerden şikâyet etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 19:31

Suriye’de ateşkesin 3’üncü gününde muhaliflerden ihlallerle ilgili itirazlar gelirken, BM ise ateşkesin büyük oranda sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

-BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bazı çatışmalara rağmen ateşkesin büyük oranda korunduğunu söyledi. Ateşkes ihlallerinin daha fazla yayılmaması ve ateşkesin devam etmesi için çalıştıklarını kaydeden Ban, başta iki hafta için ilan edilen ateşkesin uzatılmasını istediğini belirtti.

-Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Yüksek Müzakere Komitesi’nin Sözcüsü Esad el Zubi ise karamsar bir tablo çizdi. Zubi, “Söz konusu olan ateşkesin ihlali değil tamamen çökmesi. uluslararası toplum yapamıyorsa bizim halkımızı koruyacak alternatifimiz var” dedi.

-Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, “Bize ulaşan bilgilere göre, ılımlı muhaliflerin kontrol ettiği bölgelere yönelik hava saldırıları sürüyor” dedi. Ayrault’un talebi üzerine BM’nin Suriye’deki ateşkesi gözlemlemekten sorumlu görev gücü toplandı.

Haberin Devamı

-Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov, “Eğer işe yararsa Suriye federal devlet olabilir” açıklamasını yaptı. Riyabkov, Türkiye’nin Suriye sınırındaki askeri hazırlıklardan ‘kaygı duyduklarını’ söylerken, “Ankara’nın Suriye’ye askeri müdahalesi ülkedeki ateşkese onarılamaz bir darbe olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!