Miss Kürdistan’a ’Kürt halkı hazır değil’ iptali

Güncelleme Tarihi:

Miss Kürdistan’a ’Kürt halkı hazır değil’ iptali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 00:52

Almanya’da 4 yıl sonra yeniden düzenlenmek istenen ’Miss Kürdistan’ yarışması, yine "Kürt halkı bu tür organizasyonları yapmaya hazır değildir" gerekçesiyle iptal edildi.

Seçim heyecanının sürdüğü Kuzey Irak’tan yayın yapan Mesud Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin yayın organı konumundaki ’Peyamner’ isimli internet sitesi ’En güzel Kürt kızını seçmek’ amacıyla Almanya’da oturan bir grup yarışma düzenledi ve ’Misskurdistan.de’ adresli site açtı. Almanya güzeli seçilen Aslı Bayram’ı da ’En Güzel Kürt kızı’ olarak ilan eden site, kısa süre sonra sürpriz kararla yarışmanın iptal edildiğini duyurdu. İnternet sitesinde 4 aydan bu yana ulusal ve uluslararası kamuoyunda ’Miss Kürdistan’ ile ilgili haber ve tartışmaların yer aldığı, yarışmanın ilan edildiği günden bu yana geçen sürede Kürt halkının böyle organizasyonları yapmaya henüz hazır olmadığının görüldüğü öne sürüldü. Aynı yarışma 2005 yılında da düzenlenmek istenirken aynı gerekçe ile iptal edilmişti.

Ben Türk kızıyım

Almanya güzeli Aslı Bayram, kendisini ’En Güzel Kürt kızı’ olarak ilan eden siteye tepki gösterdi. Aslı Bayram, DHA’ya yaptığı açıklamada, 5 yıl önce de görüşü alınmadan ’Kürt kızı’ ilan edildiğini söyledi. Bayram, "Ben Kürt değilim. Türk kızıyım. Bu insanları tanımıyorum. Annem ve babam Türk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!