Mısır ordusundan Ä°srail'e dolaylı güvence

Güncelleme Tarihi:

Mısır ordusundan İsraile dolaylı güvence
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 12, 2011 15:28

Mısır ordusunun bugün yaptığı açıklamada sivil hükümete geçişte halihazırdaki hükümetin geçici süreyle yerinde kalacağı ve geçmişte imzalanan uluslararası anlaşmalara uyulacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Mısır'ın 30 yıllık Devlet Başkanı dün akşam Hüsnü Mübarek'in görevinden istifasının ardından yönetimi devralan Mısır ordusundan bugün ilerleyen dönemin nasıl olacağıyla ilgili ilk açıklama geldi. Açıkama Mısır devlet televizyonundan canlı yayınlandı.

 

Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin açıkladığı "4 Numaralı Bildiri"de Mısır’ın geçmişte imzalanan bütün bölgesel ve uluslararası anlaşmalara riayet edileceği belirtildi.

 

Bu ifade İsrail’le barışın sürdürüleceği şeklinde yorumlandı.

 

Açıklamada seçilmiş sivil hükümete barışçıl geçiş sözü verildi. Ordu ayrıca halihazırdaki hükümetten yeni kabine kurulana kadar görevde kalmasını istedi.

    Â

Haberin Devamı

Ancak bu sürenin ne kadar olacağına dair bir işaret verilmedi.

 

Bu arada Suudi Arabistan'dan "Mısır'daki barışçıl iktidar değişiminin memnuniyetle karşılandığı" yönünde bir açıklama geldi.

 

HÜKÜMET YETKİLİLERİNE UÇUŞ YASAĞI

Bu arada Kahire Havaalanı sorumlularından yapılan açıklamada eski ve halihazırdaki hükümet yetkililerinin yurtdışına çıkışlarına kısıtlama getirildiği belirtildi.

 

Adının açıklanmasını istemeyen havaalanı sorumlusu, Associated Press’e, yurtdışına çıkabilmek için silahlı kuvvetlerden ya da savcıdan rapor alması gereken eski hükümet yetkililerinin isimlerinden oluşan bir listenin kendilerine ulaştığını belirtti ancak listedeki isimlerin kim olduğunu açıklamaktan kaçındı.

 

MÃœBAREK BAE'YE MÄ° GÄ°DÄ°YOR?

Öte yandan  Kuveyt'in El Kabas gazetesi dün Kahire'den ayrılan ve Şarm el Şeyh'e gittiği bildirilen eski Devlet Başkanı Mübarek'in Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) sığınacağını öne sürdü.

 

Haberin Devamı

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!