'Mısır Hamas'la tüm bağlantıları kesti' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Mısır Hamasla tüm bağlantıları kesti iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 13:57

Mısır'ın Hamas yetkilileriyle tüm bağlarını kesme kararı aldığı öne sürüldü.

İsrail basınının Mısır'da yayımlanan El Mesryun gazetesine dayanarak verdiği haberde, Kahire'nin Hamas yönetimiyle diplomatik ve güvenlikle ilgili konularda tüm iletişimi durduracağı belirtildi.

Habere göre, Mısırlı üst düzey yetkililer, Hamas yetkililerinin önümüzdeki dönemde vize taleplerinin de geri çevrileceğini söylediler.

Öte yandan, Mısır'ın Gazze'ye giriş yapmak isteyen 16 Gazzeliyi tutukladığına ilişkin haberler, İslami Cihat yetkililerince doğrulandı.
İslami Cihat'ın Gazze'deki yetkililerinden Nafiz Azzam, 16 kişinin, Gazze'ye gelirken, Kahire'deki uluslararası havalimanında tutuklandığını belirtti.

Azzam, tutuklamalara karşı çıkarken, Mısır'dan bu kişilerin bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Bu arada, Mısır'ın son üç gündür açık bulunan Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah sınır geçişini Çarşamba gününe kadar açık tutacağı bildirildi.

Kararın Gazze'den çıkmak isteyenlerle Gazze'ye giriş yapmak isteyen çok sayıda Filistinliye kolaylık sağlanması amacıyla alındığı ifade ediliyor.

Mısır, geçen Cumartesi gününden başlayarak üç gün süreyle Refah kapısını giriş-çıkışlara açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!