Mısır’da ‘gazap günü’

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da ‘gazap günü’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 00:00

Tunus, Yemen ve Cezayir’de yönetimleri hedef alan gösterilerden sonra bu kez halk Mısır’ın başkenti Kahire’de sokaklara döküldü.

Tunus’ta Zeynel Abidin bin Ali Yönetimi’ni deviren Yasemin Devrimi’nden esinlenen binlerce kişi internetten organize olduktan sonra Hüsnü Mübarek Yönetimi’ne karşı bayrak açtı. “Çok yaşa özgür Tunus” ve “Kahrolsun Mübarek” diye slogan atan binlerce kişi 30 yıllık Mübarek Yönetimi’ne isyan etti. Kahire, son yılların en büyük muhalif gösterisine sahne olurken, polisin eylemcilere müdahale etmemek için özenli davrandığı, olayların büyümesini engellemeye çalıştığı dikkati çekti.
Mübarek Yönetimi’ni ve seçim yolsuzluklarını protesto eden pankartlar açan eylemciler, “işkence, yoksulluk, yolsuzluk ve işsizliğe” karşı isyan ettiklerini belirttiler. Gösteriye bebekli anneler bile katıldı ve “Zafere kadar Devrim” diye slogan attılar. Tunus’taki “Degage” (Defol) pankartlarından esinlenmiş yazılar dikkati çekerken, göstericiler duvarlara “Kahrolsun Mübarek” diye yazdı. Göstericilerden 24 yaşındaki Lamia Rayan, “Tunus gibi değişim istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!