Mirinae tayfunu Vietnam'da 11 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Mirinae tayfunu Vietnamda 11 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 09:50

Filipinler'de 14 kişinin ölümüne neden olan, şimdi de Vietnam'ı etkisi altına alan Mirinae tayfunu nedeniyle ülkede 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Vietnamlı yetkililer, tayfun nedeniyle ülkenin iç kesiminde meydana gelen seller sonucu 11 kişinin öldüğünü, 2 kişinin kaybolduğunu ve sel nedeniyle evlerinin çatılarına çıkmak zorunda kalan ailelerin kurtarılmayı beklediklerini belirtti.

Vietnamlı yetkili Duong Van Huong, tayfunun neden olduğu seller nedeniyle Phu Yen kentinde 10 kişinin öldüğünü söyledi.

Nguyen Van Hoa adlı başka bir yetkili de Ha Thanh nehrinin taşması sonucu Binh Dinh kentindeki çok sayıda köyün son 40 yıldan beri görülen en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Ülkenin iç kesimine ulaşması nedeniyle etkisini kaybeden tayfun sonucu ortaya çıkan sel felaketi nedeniyle Binh Dinh kentinde 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin kaybolduğunu kaydeden Hoa, yerel yönetimlerin merkezi hükümetten seller yüzünden evlerinin çatılarına çıkarak hayatta kalmaya çalışanların kurtarılması helikopterler gönderilmesini istediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yetkililer, askerlerin sürat tekneleriyle sular altında kalmış olan bölgelerdeki felaketzedeleri kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!