Minare yasağının şok dalgaları

Güncelleme Tarihi:

Minare yasağının şok dalgaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 23:40

Haberin Devamı

Geçen yılın İsviçre Güzeli Whitney Toyloy (19), halkın çoğunun minarelerin yasaklanmasından yana oy kullanmasından “tiksinti” duyduğunu söyledi. Blick gazetesi internet sayfasında yer alan habere göre Toyloy, “Hayalkırıklığına uğradım. SVP (aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi) tam bir aptallar birliği. Bunu söylemekten korkmuyorum” dedi.

Okulda türban yasaklanabilir

Yasağın çıkmasında büyük rol oynayan İsviçre’nin bazı kantonları, türban konusunu da referanduma sunabilir. Vaud kantonlarında, öğretmenler için yasak türbanın öğrenciler için de yasaklanması isteniyor. Konu, gelecek ay parlamentoda ele alınacak.

İsviçre devleti bir kadına teslim

İsviçre Parlamentosu, Ekonomi Bakanı Doris Leuthard’ı 2010 yılından itibaren görev yapmak üzere devlet başkanı olarak seçti. 183 oyun 158’iyle göreve seçilen 46 yaşındaki Leuthard, yılbaşından göreve başlayacak. Böylece tarihte ilk kez, federal hükümetin üç koluna birden kadınlar başkanlık ediyor olacak. 46 yaşındaki Leuthard, bir Hıristiyan Demokrat.

HOLLANDA

Haberin Devamı

MİNARE konusunun aşırı sağcı politikacılarca gündeme taşındığı ülkelerden Hollanda’da parlamento “örnek” bir tavır ortaya koydu. Parlamentoda 2 sandalyesi bulunan SPG’nin minarelere ve boylarına sınırlama isteyen önerisi, meclis çoğunluğu tarafından geri çevrildi. Ünal ÖZTÜRK / LAHEY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!