Milli Görüş’e bağış baskını

Güncelleme Tarihi:

Milli Görüş’e bağış baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 00:00

Almanya genelinde İslam Toplumu Milli Görüş’e ait 14 yere baskın düzenleyen Köln Savcılığı çok sayıda belgeye el koydu. Baskınlara gerekçe olarak bağış dolandırıcılığı ve sigorta ödemelerinin yapılmadığı iddiaları gösterildi.

Haberin Devamı

KÖLN Savcılığı bağış dolandırıcılığı ve personelinin sosyal sigorta ödemelerinin yapılmadığı iddialarıyla İslam Toplumu Milli Görüş’ün (IGMG) Almanya’daki dernek ve bürolarına baskın düzenledi. Kerpen’deki genel merkez, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Münih başta olmak üzere Almanya çapındaki çok sayıdaki büro ve derneğe düzenlenen baskınlarda çok sayıda belge ve dosyalara el konuldu. Kuzey Ren Vesfalya (NRW) Eyaleti’nde 12 büro ve derneğin, Almanya genelinde ise 14 yere baskın düzenlendiğini belirten Köln Başsavcısı Günther Feld baskınla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “El konulan belge ve malzemeler incelendikten sonra ne tür bir işlem uygulanacağına karar vereceğiz. Sonuçta elde edilen verilerin dava açılıp açılmayacağı ve ne tür bir ceza istemini ortaya koyacağını göreceğiz. Bunun haricinde soruşturmanın akıbeti açısından daha ayrıntılı açıklama yapamayacağım” diye konuştu.
 
Konu hac paraları

Milli Görüş Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü aramalara sert tepki gösterdi. Üçüncü, mesnetsiz iddialara dayanarak aralamalar yapıldığını belirterek, “Polisin medya eşliğinde yaptığı baskınlar Müslümanları ve Milli Görüş’ü damgalamaktır” dedi.  Berlin Milli Görüş Teşkilatı Başkanı Siyami Öztürk de, “Maliyenin isteği üzerine evraklar incelendi. Arama nedeni ise hac paraları. Hac döneminde yapılan organizasyon ile ilgili aramalar yapıldı. Tüm işlemlerimiz yasal olduğu için de bir sorun çıkmadı” dedi. Almanya’da 27 bin üyesi bulunan Milli Görüş, Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından sakıncalı örgütler arasında yer aldığı gerekçesi ile takip ediliyor.

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!