MHP Küba’yı çok sevdi

Güncelleme Tarihi:

MHP Küba’yı çok sevdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

DSP'li ve MHP'li milletvekillerinin dostluk ziyareti, ülkücülerin sosyalist Küba'yı ne kadar sevdiğini bir kez daha ortaya koydu. Che şapkaları da giyen ülkücü milletvekilleri, ‘‘yaşasın sosyalizm’’ dileğiyle şerefe kadeh kaldırdı.

Parlamentolar arası Dostluk Grubu'nun Küba ziyareti hayli renkli geçiyor. Sosyalist Küba'da DSP'li ve MHP'li miletvekilleri hep birlikte sosyalizm şerefine kadeh kaldırdı.

DSP'li ve MHP'li milletvekilleri sürekli birbirlerine takılarak, espriler yapıyorlar. MHP'li Mehmet Gül, ‘‘DSP'liler radikal solcu oldular’’ derken, DSP'li Hüseyin Mert, ‘‘Yaşaşın demokratik sol’’ diye bağırdı. Hep birlikte masada öğle yemeği yiyen milletvekilleri Rıdvan Budak'ın kaldırdığı şarap kadehine önlerindeki bardaklarla eşlik ederek, hep bir ağızdan, ‘‘Yaşasın sosyalizm’’ diye bağırdılar. Bağıranlar arasında iki MHP'li milletvekili Gül ve Yahnici'nin bulunması gülüşmelere neden oldu.

Bu arada MHP'li Gül, bir gazetecinin başında gördüğü, Sosyalist Parti amblemli beresini kendi başına takarak, ‘‘Biz komünist şapkası takarız, ama MHP selamı veririz’’ diyerek, iki eliyle bozkurt işareti yaptı.

Küba Büyükelçisi Ataman Yalgın, Küba'ya gelen milletvekillerinin seyahati ile ilgili bir türlü bilgi alamadığını, ancak kendi olanakları ile sağa sola telefon ederek, bilgilendiğini söyledi. Yalgın, şöyle konuştu:

‘‘Dışişlerine defalarca sorduk, bilgimiz yok dediler. Kendi kendime çabalayarak, seyahatten bir gün önce, milletvekillerinin gelişlerini teyit edebildim. Ama hiçbir problem olmadan programı yaptık ve tıkır tıkır işliyor.’’

Budak davul çaldı

Küba Dostluk Heyeti Başkanı Rıdvan Budak, güneşlendiği plajda yanına gelen bir seyyar satıcıdan yerel bir davul olan bongo satın aldı. Eline aldığı çubukla küçük bongoyu çalan Budak, ‘‘Biz de ramazan davulunu burada çalmaya başladık’’ dedi.

Bu arada, Budak Küba Büyükelçiliği'nde verilen yemekte yaptığı konuşmada, ‘‘Devletin itibarını sarsan valiler, kaymakamlar ve subaylar var’’ dedi. Budak, ‘‘Bir vali eğer Güneydoğu'da görev yaptığı süre içinde bir ağanın sofrasında oturup kuzu çeviriyorsa, düğünlerinde oradaki askeri görevliler, kaymakamlar, valiler silah sıkıyorlarsa, devletin itibarını orada yerle bir ediyorlar. Yani devletin itibarını bir kuzu sofrasına kurban ediyorlar’’ diye konuştu.

Vekillere ipkinili izleyici

Küba'ya dostluk ziyaretinde bulunan milletvekiller dün günlerinin tamamını Varaderya Plajı'nda güneşlenerek ve voleybol oynayarak geçirdiler. Vekillerin oyununu izleyenler arasında ip bikinisi (ipkini) ile maç seyreden, orta yaşlı bir erkek izleyici dikkati çekti.

Bozkurt Che

Küba'ya giden vekillerin içerisindeki diğer MHP'li milletvekili Mehmet Gül'dü, Gül kendini Küba'nın havasına o kadar kaptırdı ki, birara başına komünist partisinin amblemini taşıyan siyah bir bere taktı. Gazetecilerin fotoğraf çektiğini görünce de, ‘‘Bari durumu böyle kurtaralım’’ diyerek, iki eliyle Bozkurt işareti yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!