Mezarının yerini bilmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Mezarının yerini bilmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 22:50

MEKKE’de ölen 2 hemşire Beypazarı Devlet Hastanesi’nde görevliydi. Ölüm haberi, hem ailelerine hem de mesai arkadaşlarında şok etki yaptı. Haberi duyan hemşireler hastanede ağladı.

Beypazarı Oğuzkent 9’uncu Blok’ta oturan, 5 yaşında Berat ve 9 yaşında Büşra adında iki çocuğu bulunan 11 yıllık
/images/100/0x0/5679282ef018fb0a48b70e29
hemşire Şengül Uzuner’in ölümü ailesini yıktı. Annesi Mesude Günel, kızının cenazesinin Suudi Arabistan’dan gönderilmeyeceğinin kendilerine söylendiğini anlattı. Kızının öldüğüne inanamadığını belirten Mesude Günel, "Cenazemizi istiyoruz. Kızımın cenazesini görmeden öldüğüne inanmıyorum, inanmak da istemiyorum. Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kızımın cenazesini bir an öne Türkiye’ye getirmelerini istiyorum" dedi. Şengül Uzuner’in eşi Arif Uzuner ise, "Eşim beni her gün arıyordu. 2 günden beri aramayınca, bize kaybolduğu bildirildi. Çocuklarımız Büşra (10) ve Berat (4) ile elimiz kolumuz bağlı bekliyorduk" dedi.13 yıllık hemşire olan ve 2 çocuk annesi Handan Kurtuluş’un eşi Kamil Kurtuluş, eşinin ölüm haberi üzerine yıkıldı. Kamil Kurtuluş, 11 yaşındaki oğlu Metehan ve 8 yaşındaki kızı Hande’ye annelerinin ölümü haberini bildirmediklerini söyledi. Kamil Kurtuluş, "Allah’ın takdiri böyle. Bunu çocuklarıma yansıtmamaya çalışıyorum. Önce kaybolduğu haberlerini duyduk. Bir umudumuz vardı ve o umutla yaşıyorduk. Ancak, geç saatlerde ölüm haberini alınca yıkıldım. Eşimin cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini ve burada kendi topraklarımızda defnedip, en azından mezarının yerini bilmek istiyorum" dedi.ACI VE ÇARESİZLİK5 yaşındaki oğlu Berat ve 9 yaşındaki kızı Büşra ile eşi Şengül Uzuner’in dönüşünü bekleyen Arif Uzuner, ölüm haberinin ardından, cenazelerin Türkiye’ye getirilemeyeceğini öğrenince iki kat yıkıldı.İşte Cennet-ül Mualla Defin Vehhabilik kurallarına göreMEKKE’de çöken El Hayır Oteli’nde yaşamlarını yitiren iki Türk hemşire Şengül Uzuner ile Handan Kurtuluş,
/images/100/0x0/5679282ef018fb0a48b70e2b
Vehhabilik kurallarına göre defnedilecek. Bu durumda Uzuner ve Kurtuluş’un mezarlarının başına, Türkiye’deki mezarlıklardaki gibi açık isimlerinin yazılı olduğu taş konulamayacak. Buradaki mezarlıklarda kimin nereye gömülü olduğu bilinemiyor. Türk yetkililer, o nedenle sonradan iki Türk hemşirenin mezar yerini bulmanın çok zor olduğunu belirttiler. Dolayısıyla mezarların açılıp cenazelerin daha sonra Türkiye’ye getirilmesinin de imkansızlığını dile getirdiler. Hac döneminde morgların sürekli dolu olmasına da dikkat çeken yetkililer, "Birçok ülkeden özellikle yaşlılar arasında gönüllü olarak Hac’da ölmek için gelenler bulunuyor. Bundan dolayı, cenazeleri morglarda bekletmek imkansız. Morglarda yer yok" dediler. Hemşirelerimiz görev şehidiDiyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri’nin Mekke Hastanesi’ne gelerek, burada görev yapan sağlık personeline taziyelerini bildirdi. Gazetecilere yaptığı açıklamada Bardakoğlu, "Acımız çok büyük. Ama onların da kaderleri böyleymiş. Onlar görev şehidi sayılır. Allah, hac ibadetlerini ve görev şehitliği makamlarını inşallah kabul etmiştir. Allah, hacılarımıza başka acı göstermesin" dedi.
Haberin Devamı

<ımg>

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!