Metroda çalan ünlü kemancıyla gelen Pulitzer

Güncelleme Tarihi:

Metroda çalan ünlü kemancıyla gelen Pulitzer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 00:00

W.Post Magazine dergisinin mizah yazarlarından Gene Weingarten, ünlü kemancı Joshua Bell ile hazırladığı yazısıyla, "feature" ’hikaye tarzı yazım’ dalında Pulitzer ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Sokak performansçısı gibi giyinen Joshua Bell, metro istasyonunda 3 milyon dolarlık Stradivarius keman ile konser vermiş, ancak kimsenin ilgisini çekmemişti. Weingarten da bunu yazısında hikaye gibi anlatmıştı.

BASININ Oscarları sayılan Pulitzer ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Amerikan Washington Post, altı dalda Pulitzer kazanarak kendi rekorunu kırdı. New York Times gazetesi ise iki dalda Pulitzer’a layık görüldü.

Dana Priest, Anne Hull ve Michel De Cille, savaşta yaralanan askerlerin tedavi gördüğü Walter Reed Hastanesi’yle ilgili yazı dizisinden ötürü kamu hizmeti ödülünü kazandı. Hamamböceği kaynayan, duvarları küf tutmuş hastanenin pislik içinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Barton Gellman ve Jo Becker, ABD Başkanı Dick Cheney’nin ABD yönetiminde perde arkasında nasıl etkili olduğunu ortaya koyan dört bölümlük dizi yazılarıyla ulusal habercilik ödülüne layık görüldüler.

Washington Post, Virginia Tech Üniversitesi’ndeki öğrenci katliamı haberleriyle, "son dakika haberciliği" dalında da ödül sahibi oldu.

Steve Feinaru, Irak’ta insan hakları ihlalleriyle suçlanan Blackwater ve diğer güvenlik şirketleriyle ilgili haberiyle uluslararası habercilik dalında ödüle değer bulundu.

ABD’yi köşesinde sürekli yaklaşmakta olan ekonomik kriz konusunda uyaran Steven Pearlstein, belgesel haberciliği ödülüne layık görüldü. Mortgage ve kredi sektöründe yaşanan sıkıntıları yazan W.P. yazarı Pearlstein, geçen Ağustos ayında, "Kredi sorunu, finansal, ekonomik ve siyasi bir saatli bomba gibi" diye yazmıştı.

DİĞERLERİ

New York Times gazetesi ise Çin ürünlerinde bulunan tehlikeli maddelerle ilgili haberiyle araştırmacılık ödülünü Chicago Tribune ile paylaştı. Tribune de oyuncak, beşik ve araç koltuklarındaki hatalı düzenlemelerle ilgili haberiyle bu ödüle değer görüldü.

N.Y.Times, ayrıca Amy Harmon’un DNA testleriyle ilgili etik sorunları ele aldığı makalesiyle, açıklayıcı habercilik ödülü aldı.

Ayrıca yedi dalda sanat ödülleri açıklandı. Bob Dylan, Amerikan popüler müziğine katkılarından ötürü onur ödülüne layık görüldü.

Foto muhabiri ölürken çekilen fotoğrafı ödül kazandı

Haberin Devamı

Metroda çalan ünlü kemancıyla gelen Pulitzer


Fotoğraf dalında ise Reuters haber ajansından Adrees Latif, geçen yıl eylül ayında Myanmar’daki askeri rejime karşı patlak veren ayaklanmada çektiği fotoğrafla ödüle değer bulundu. Latif, başkent Yangon’un merkezinde çektiği kareye giren yerdeki adamın yaralı olduğunu zannediyor. Resim bu şekilde servise konuluyor. Ancak daha sonra yerdeki adamın Japon foto muhabiri Kenji Nagai olduğu ve ölmek üzereyken bile işini yapmaya devam ettiği anlaşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!