Meşhedani: Türkiye'ye söz verdik

Güncelleme Tarihi:

Meşhedani: Türkiyeye söz verdik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 16:33

Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani, ülkesinin PKK teröristlerinin faaliyetlerini kontrol edemediğini, ancak örgüte tüm lojistik desteğe son verme sözü verdiklerini belirterek, Türkiye ile mevcut soruna barışçı çözüm arayışında olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

El Meşhedani, 5 günlük ziyaret için dün geldiği Şam'da Suriye Meclis Başkanı Mahmud El Abraş ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak hükümeti ancak Bağdat'ın güvenliğini kontrol edebilmeye başladığında, diğerleri bizden sınırları kontrol etmemizi isteyebilir" dedi.
Irak Meclis Başkanı, sözlerini, "Ancak bu bizi, herhangi bir komşu ülkeye zarar verebilecek herhangi bir örgütü desteklememe ya da örgütün karargahı olmama yönündeki ulusal yükümlülüğümüzden muaf tutmuyor" diye sürdürdü.

El Meşhedani, Irak meclisinin PKK'ya herhangi bir lojistik desteği kesme ve soruna barışçı çözüm bulmak için tüm taraflarla işbirliği yapma çağrısında bulunduğunu söyledi.

Suriye Meclis Başkanı El Abraş da, Irak'ın birliğine saygı duyduklarını belirterek, Türkiye ile Irak arasındaki mevcut gerginliğin "akıl ve mantık" yoluyla son bulması çağrısını yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye ile Irak arasında arabuluculuk ihtimalinin söz konusu olmadığını belirten El Abraş, "Bu kesinlikle şimdi tartışılacak bir konu değil" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!