Meşal: Hamas siyasette de başarılı

Güncelleme Tarihi:

Meşal: Hamas siyasette de başarılı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 13:52

Filistin'de yapılan seçimleri kazanan Hamas örgütünün sürgündeki lideri Halit Meşal, örgütünün “İsrail'e karşı direnişte olduğu gibi siyasette de başarılı olacağını” söyledi.

Şam'da basın toplantısı yapan Meşal, “Başarısız olacağımızı sananlar yanıldıklarını görecek. Direnişte başarılı olduk; siyaset, reform ve değişim alanında da başarılı olacağız” dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), çarşamba günü yapılan seçim sonucu mecliste çoğunluğu ele geçirerek sürpriz yapmıştı. Hamas Filistin meclisinde toplam 132 sandalyenin 75'ini kazanarak tüm dünyayı “sarstı.”

Hamas lideri, Şam'daki basın toplantısında, “Filistin Ulusal Özerk Yönetimi'nde tüm siyasi teşkilatlarla işbirliğine hazır olduklarını” bildirdi.

Hamas'ın Filistin'deki lideri İsmail Haniye ise, uluslararası ”silahsızlanma çağrısını” reddettiklerini belirtti. Haniye, ”Hamas'ın İsrail'e meşru direnişini kırmak için tepemizde kılıç sallandıramazlar” dedi.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün 40 yıllık belkemiği El Fetih'in Beytüllahim temsilciliği, binlerce taraftara eşlik eden maskeli militanlarca basıldı. Kar maskesi takan militanlar, ismini zikretmeseler de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın dahil olduğu Fetih'in merkez kurulunun istifa etmesini istediler.

El Fetih'in El Aksa Şehitleri Tugayı'nın lideri de Batı Şeria-Nablus'taki açıklamasında, “Hamas'ın zaferinden sonra İsrail'le ateşkesi gözetmeyeceğiz” dedi. El Aksa lideri, “Kurşunlarımız İsrail'e ve El Fetih içindeki yolsuzlara, çürümüşlere karşı kullanılacak” diye konuştu. Örgütün Tulkerim yöneticisi ise ateşkese bağlı olduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!