Merkel’in halefinin ilk mesajı uzlaşma

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in halefinin ilk mesajı uzlaşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 08:30

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ardından Hıristiyan Demokrat Parti’nin yeni lideri seçilen Annegret Kramp-Karrenbauer’in (AKK) ilk adımı uzlaşma yönünde oldu.

Haberin Devamı

Önceki gün rakiplerine karşı az bir farkla CDU lideri olan AKK, partinin muhalif kanadına zeytin dalı uzatmak amacıyla partinin gençlik kollarının lideri 33 yaşındaki Paul Ziemiak’ın CDU Genel Sekreterliği’ne seçilmesini sağladı. Böylece partide AKK’dan boşalan genel sekreterlik koltuğuna oturan Ziemiak, partinin günlük işleri ve kampanyaların hazırlanmasında kritik rol üstlenmiş oldu. AKK, parti liderliği için Friedrich Merz ve Jens Spahn’a karşı yarışmıştı. Ziemiak, Merz’in seçim bölgesinden ve Spahn’ın da yakın arkadaşı. Herhangi bir rakibi olmayan Ziemiak delegelerin yüzde 62.8’inin desteğini aldı.

ANGELA MERKEL’E HEDİYE

AKK’nın seçilmesinin, 2021 parlamento seçimlerine kadar başbakan olarak kalmayı hedefleyen Angela Merkel için bir hediye olduğu yorumları yapılıyor. Ancak AKK’nın ikinci turda Merz’e karşı az bir farkla seçilmesinin kendisini zorlayabileceği yorumları da söz konusu. ‘Mini Merkel’ denilen Kramp-Karrenbauer’in ilk sınavı mayıs ayında başlayacak eyalet seçimleri olacak. Yerel seçimlerde düşük bir performans, AKK’nın siyasi geleceğini de etkileyecektir.

BAKMADAN GEÇME!