Merkel'den Kıbrıs Rum kesimine tarihi ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Merkelden Kıbrıs Rum kesimine tarihi ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 13:04

Almanya Başbakanı Angela Merkel, günübirlik bir ziyaret için Kıbrıs Rum kesimine gitti. Merkel, Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden ilk Alman başbakanı oldu.

Haberin Devamı

Larnaka havaalanında Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu tarafından karşılanan Merkel, havaalanında açıklama yapmadı. Güney Lefkoşa'ya hareket eden Merkel, Rum başkanlık köşkünde Rum yönetimi lideri Dimitris Hristoyas tarafından karşılandı, iki lider el sıkıştı.

Hristofyas, görüşmeye geçmeden önce Merkel'e başkanlık köşkünün bahçesini gezdirerek bilgi verdi. Hristofyas ve Merkel'in daha sonra çalışma yemeğine geçmesi ve basına açıklamada bulunması bekleniyor.

Merkel, Ledra Palace'da Goethe Enstitüsü'nü de ziyaret edecek ve BM Genel Sekreteri;nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile görüşecek.
Angela Merkel, Rum anamuhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) lideri Nikos Anastasiadis ile görüştükten sonra Kıbrıs Rum kesiminden ayrılacak.

Haberin Devamı

Rum basınına göre, Merkel'in ziyaretinin gündeminde, “Kıbrıs sorunu, NATO-AB İlişkileri ve Avrupa-Türk Meseleleri” ile ikili ilişkiler bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!